NEMA MIRA U SIRIJI! RUSI MORALI OPET DA DIŽU AVIONE: Džihadisti napali granatama, a onda je avijacija poletela ka Idlibu
Foto: Profimedia

ne smiruje se sukob

NEMA MIRA U SIRIJI! RUSI MORALI OPET DA DIŽU AVIONE: Džihadisti napali granatama, a onda je avijacija poletela ka Idlibu

Planeta -

Avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije napali su teroriste u Idlibu nakon što su dobili koordinate od Turske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Teroristi su noćas napali granatama punkt za osmatranje Turske vojske, u području visoravni Džebel-Zavija, u provinciji Idlib.

Turska komanda se obratila ruskom Centru za mirenje zaraćenih snaga sa molbom za pomoć, nakon čega su izvedena četiri napada na pozicije terorista.

"Po koordinatama koje je navela turska strana, avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izveli su četiri napada. U području Dokha ubijen je veliki broj terorista i uništena je artiljerija iz koje su granatirane turske osmatračnice", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Rusije naglasilo je da će biti nastavljena tesna saradnja ruske i sirijske komande u borbi protiv terorizma u Siriji.

(Kurir.rs/Sputnjik Srbija/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track