POZNATOJ GLUMICI PRETI ZATVOR ZBOG PUTINA: Umesto na predstavu otišla na gala večeru u Rusiju, a u probleme je upala zbog jedne fotografije (FOTO)
Foto: EPA, Youtube/Printscreen

pozorište traži kaznu

POZNATOJ GLUMICI PRETI ZATVOR ZBOG PUTINA: Umesto na predstavu otišla na gala večeru u Rusiju, a u probleme je upala zbog jedne fotografije (FOTO)

Planeta -

Italijanska glumica Ornela Muti suočava se sa zatvorskom kaznom ukoliko ne plati odštetu jer je otkazala svoje nastupe u pozorištu kako bi prisustvovala gala večeri sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i američkim kolegom Kevinom Kostnerom.

Mutijeva je trebala da se pojavi na pozorišnoj sceni u decembru 2010. godine, ali je rekla da je bolesna nakon čega je otputovala u Sankt Peterburg.

Na lekarskom uverenju preporučeno je petodnevno mirovanje zbog problema sa grlom, kašljem i temperaturom.

foto: AP / Alexei Druzhinin/ Sputnik / Kremlin / Pool

Vrhovni Kasacioni sud potvrdio je njenu uslovnu zatvorsku kaznu na šest meseci, te novčanu kaznu od 500 evra i 30.000 evra odštete pozorištu "Verdi" u Pordenonu na severoistoku Italije.

Pošto su se u javnosti pojavile fotografije glumice za istim stolom sa predsednikom Putinom, sud je podneo tužbu.

"Otišla bih svakako. Pošto nisam mogla da glumim to veče, otputovala sam. Predstava je podrazumevala i monolog tokom koga se viče više od sat vremena i ja to nisam mogla da odradim. Ali promukli glas ne može da vas spreči da prisustvujete večeri", rekal je svojevremeno italijanskim medijima.

Sud je Mutijevu upozorio da će otići u zatvor ukoliko ne plati odštetu.

Italijanski mediji navode da ona ima rok od 30 dana da isplati odštetu pre nego što sud donese novu odluku i ističu da je moguće da će završiti u zatvoru pošto možda neće moći da plati navedeni iznos.

Na prvom ročištu 2015. godine glumica je sudu rekla da nema sredstava za isplatu odštete.

Dve godine kasnije ona i njena ćerka isterane su iz stana u Rimu zbog zaostalih dugovanja agenciji za nekretnine.

Mutijeva je ranije ruskim medijima govorila da ima stan u Moskvi i da bi želela da ima rusko državljanstvo.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/Printscreen - EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track