Najnovije vesti

AMERIKANCI POSLALI RAZARAČ POSLE NAPADA NA TANKERE: Zahuktava se situacija u Omanskom zalivu
Foto: EPA / STR

sad optužile iran za napad

AMERIKANCI POSLALI RAZARAČ POSLE NAPADA NA TANKERE: Zahuktava se situacija u Omanskom zalivu

Planeta

Američka vojska saopštila je da je uputila razarač "Mejson" na mesto napada na dva naftna tankera u Omanskom zalivu, nadomak obale Irana.

Takođe, SAD su optužile Teheran za napad i objavile snimak za koji tvrde da pokazuje kako iranska garda uklanja neeksplodiranu minu sa tankera.

Centralna komanda američke vojske je saopštila da SAD nisu zainteresovane za angažovanje u novom sukobu na Bliskom istoku, ali da će braniti svoje interese, uključujući slobodu plovidbe.

Drugi razarač, "Bejnbridž", i dalje je u bliskom kontaktu sa oštećenim tankerom "Kokuka kurejdžes".

Na "Kokuka kurejdžes" se vratio 21 član posade, koje je spasio američki mornarički brod u Omanskom zalivu, kako bi olakšali vuču tankera u luku, saopštila je američka Peta flota.

"Kokuka kurejdžes", jedan od dva tankera na kojima su se u četvrtak dogodile eksplozije u Omanskom zalivu, sada je sigurno i pod vučom plovi prema luci Hor Fakana u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, saopštio je ranije njen operator Bernhard Šulte Šipmenadžment.

foto: EPA / Stringer

"Razarač, "Bejnbridž", ostaje u bliskom kontaktu sa tankerom", izjavio je Džošua Fraj iz Pete flote.

Holandska inženjerska kompanija "Boskalis" je saopštila da je određena za spasavanje drugog pogođenog tankera Front Altera, čiji je operator Frontlajn.

Kurir.rs/Atvbl Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...