Najnovije vesti

MAKRON ŽALI ZBOG NAJAVE TEHERANA O OBOGAĆIVANJU URANIJUMA: Još ima vremena za dogovor! Iran poštuje svoje obaveze i treba da bude strpljiv!
Foto: EPA / Ludovic Marin / Pool

spušta tenziju

MAKRON ŽALI ZBOG NAJAVE TEHERANA O OBOGAĆIVANJU URANIJUMA: Još ima vremena za dogovor! Iran poštuje svoje obaveze i treba da bude strpljiv!

Planeta

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da žali zbog iranske najave da će premašiti dozvoljenu granicu obogaćenog uranijuma, ali i da će Pariz nastaviti pregovore s Iranom i njegovim saveznicima kako bi se izbegla dalja eskalacija u regionu.

"Žalim zbog iranskih saopštenja objavljenih danas, ali kako je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) naglasila, Iran poštuje svoje obaveze i snažno ga ohrabrujemo da bude strpljiv i odgovoran", rekao je Makron na konferenciji za novinare koju je održao zajedno sa ukrajinskim predsednikom Zelenskim koji je u zvaničnoj poseti Parizu, prenosi Rojters.

Francuski predsednik je dodao i da od danas, pa do 8. jula postoji vremenski prostor i šansa za više dijaloga kako bi se sačuvao nuklearni sporazum sa Iranom.

"Svaki oblik eskalacije ne vodi nas u pravom smeru i neće pomoći ni Iranu ni međunarodnoj zajednici, tako da ćemo učiniti sve što možemo sa našim partnerima kako bismo odvratili Iran i pronašli put ka mogućem putu za dijalog", rekao je Makron.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Ludovic Marin / Pool

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...