Najnovije vesti

NESTVARNE SCENE! IZGLADNELI POLARNI MEDVED ŠETA RUSKIM GRADOM: Hodao 1.600 km u pogrešnom smeru, pa došao u jedno od najzagađenijih mesta na planeti (VIDEO)
Foto: Profimedia

udaljio se od obale

NESTVARNE SCENE! IZGLADNELI POLARNI MEDVED ŠETA RUSKIM GRADOM: Hodao 1.600 km u pogrešnom smeru, pa došao u jedno od najzagađenijih mesta na planeti (VIDEO)

Planeta

Izgladneli polarni medved zalutao je u ruski industrijski grad Norilsk nakon što je prešao više od 1.600 kilometara i to u pogrešnom smeru.

Greškom se udaljio od obale i krenuo ka jugu, udaljujući se tako od svog prirodnog staništa.

Medved je šetao prometnim ulicama tražeći hranu, a čini se da je bio previše umoran da bi napao ljude koji su ga gledali u neverici. Ipak, gradske vlasti su upozorile građane da se ne približavaju životinje.

foto: Profimedia

Lokalci kažu da je ovo prvi put da vide polarnog medveda u gradu još od 70-ih.

Nagađa se da je prešao čak 1600 kilometara pre nego što je stigao do Norilska.

"Ozbiljno je izgladneo. Jedva da trepće i drži oči otvorene. Dugo je ležao odmarajući se, potom je prešao ulicu i ušao u industrijsku zonu. Krenuo je prema fabrici, pa prešao još jednu ulicu i uputio se prema deponiji", rekla je Irina Jarinskaja.

foto: Profimedia

Nadležne službe su pažljivo posmatrale kretanje medveda, a čekaju i odluku iz Moskve. Na stolu su dve opcije - ili će se medved uspavati pa vratiti do Arktičke obale, ili će ga smestiti u zoološki vrt u Krasnojarsku.

Inače, osim što je jedan od najzagađenijih, rudarski Norilsk je i jedan od ruskih gradova u koji stranci ne smeju da dolaze, a tokom sovjetske vladavine nije čak bio prikazivan ni na mapama.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...