Najnovije vesti

RAMA I META U KLINČU: Predsednik Albanije kaže da će im EU uvesti vize, premijer ga demantuje
Foto: EPA/Boris Pejović

političko prepucavanje

RAMA I META U KLINČU: Predsednik Albanije kaže da će im EU uvesti vize, premijer ga demantuje

Planeta

Albanski premijer Edi Rama poručio je na svom Tviter nalogu predsedniku Iliru Meti da "ne brine" zbog ponovnog uspostavljanja viznog režima sa EU jer se to neće dogoditi, već o "vizi koju je stavio na figuru šefa države, postajanjem deo političkog fronta protiv izbora i protiv pravde", prenosi portal a1on.

"Ovaj front protiv Albanije propašće. Ovo je sramota", napisao je Rama na Tviteru.

 

Predsednik Albanije Ilir Meta izrazio je zabrinutost zbog opasnosti od ponovnog uspostavljanja viznog režima zemalja EU za Albaniju, i pozvao da se hitno preduzmu sve neophodne mere, kao i da se "ne zapostavlja ili zaobilazi bilo kakva odgovornost koja bi štetila stečenim slobodama Albanaca".

Svoju zabrinutost on opravdava zahtevom Holandije koji je dostavljen Evropskoj komisiji o ponovnom vračanju viza za albanske građane i jučerašnjeg upozorenja komesara za migracije, unutrašnje poslove i državljanstvo Dimitrisa Avramopulosa.

 

Avramopulos je upozorio da će, ako se tekući migracijski trend nastavi, EU preduzeti odgovarajuće korake i pozvati Albaniju, kao i Venecuelu i Kolumbiju, odakle dolazi najveći broj azilanata, da poštuju dogovorena pravila.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA/Boris Pejović)

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...