POGLEDAJTE KAKO FSB PRAVI RACIJU U MOSKVI: Rusi otkrili ćeliju Islamske države i RAZBILI IH TAKO DA NISU ZNALI GDE SU! (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube/Istražni komitet Ruske Federacije

NEMA ŠALE

POGLEDAJTE KAKO FSB PRAVI RACIJU U MOSKVI: Rusi otkrili ćeliju Islamske države i RAZBILI IH TAKO DA NISU ZNALI GDE SU! (VIDEO)

Planeta -

MOSKVA - U velikoj akciji, dve osobe uhapšene su za sada u Rusiji zbog finansiranja takozvane Islamske države, saopštio je ruski Istražni komitet.

Pretresi su izvršeni u Moskvi, Moskovskoj oblasti, Hanti-Mansijskom autonomnom okrugu, Krasnojarskom kraju, Astrahanskj oblasti, Stavropoljskom kraju i Dagestanu.

Istragom je utvrđeno da su od 2014. do 2017. godine pripadnici takozvane Islamske države, građani Rusije koji se nalaze u Siriji, finansirali tu organizaciju. Stanovnici Dagestana su u više regiona organizovali prikupljanje novca preko platnih sistema i bankarskih kartica, kao i prebacivanje sredstava na sirijsku teritoriju koju su kontrolisali ekstremisti.

Prema navodima Istražnog komiteta, navedene osobe skupile su oko 8.000.000 rubalja, što je oko 111.700 evra, od 200 ljudi iz Severnokavkaskog, Južnog, Centralnog, Severozapadnog, Sibirskog i Uralskog federalnog okruga.

Tokom istrage, u Moskovskoj oblasti su uhapšene dve osobe.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen YouTube/Istražna komisija Ruske Federacije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track