BEBA UMRLA U MAJČINOJ UTROBI ZBOG NEMARA LEKARA: Lekari na Malti tražili od oca Srbina da prvo plati, čekanje se završilo kobno po dete
Foto: Shutterstock

tragedija srpsko-rumunskog para

BEBA UMRLA U MAJČINOJ UTROBI ZBOG NEMARA LEKARA: Lekari na Malti tražili od oca Srbina da prvo plati, čekanje se završilo kobno po dete

Planeta -

Beba srpsko-rumunskog bračnog para umrla je u majčinoj utrobi, jer su zaposleni u jednoj bolnici na Malti bili više zabrinuti kako će otac Srbin da plati sve troškove jer nije sa teritorije EU.

Roditelji su tužili osoblje ove bolnice, istakavši da je cela trudnoća protekla bez problema, a da je u bolnicu na porođaj došla ranije ovog meseca. Međutim, beba je umrla u majčinoj utrobi zbog neprofesionalizma.

Takođe su istakli da je majka, kao državljanin Evropske unije, nosilac evropske kartice zdravstvenog osiguranja kojom stiče pravo na besplatan medicinski tretman ili smanjenu naknadu u slučaju hitne pomoći u javnim bolnicama.

Ipak, dodali su da je bolničko osoblje, kako se činilo, bilo više zabrinuto kako će otac koji nije iz EU platiti medicinske usluge u državnoj bolnici. Zanemarili su pritom sam porođaj usled čega se, prema navodima, zbog odugovlačenja lekara iskomplikovala situacija, a beba je umrla i pre nego što je ugledala svet.

Tužbu su podneli protiv generalnog direktora zdravstvenih službi, glavnog vladinog medicinskog službenika, premijera, ministra zdravlja, njegovog stalnog sekretara, izvršnog direktora u bolnici "Mater Dej", direktora (službe za negu) i glavnog tužioca.

Zatraženo je da u roku od 15 dana isplate roditeljima odštetu, uz zadržavanje prava na dalje pravne radnje.

Advokati Natalino Karuana de Brinkat i Ivan Mifsud potpisali su tužbu.

Kurir.rs/Times of Malta Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track