Najnovije vesti

MAFIJAŠ OCU NIJE MOGAO DA OPROSTI: Član klana Bonano više puta pokušao da likvidira i brata, a kobna je bila poseta restoranu (VIDEO)
Foto: Screnshot

obračun

MAFIJAŠ OCU NIJE MOGAO DA OPROSTI: Član klana Bonano više puta pokušao da likvidira i brata, a kobna je bila poseta restoranu (VIDEO)

Planeta

Federalni tužioci kažu da je sin poznatog mafijaša iz Bonano kriminalne porodice ubijen na parkingu restorana brze hrane u Bronksu, a da iza svega stoji negov sin koji je ranije pokušao i da ubije rođenog brata.

Enthoni Zotola je u utorak u federalnom sudu u Brooklinu optužen za zaveru i druge optužbe za ubistvo njegovog 71-godišnjeg oca Silvestera Zotole i skoro fatalnu pucnjavu njegovog 41-godišnjeg brata Salvatorea.

 

U utorak su optužena još tri lica, a traži se i peti osumnjičeni. Sva četvorica su se izjasnila da nisu krivi.

 

Stariji Zotola ubijen je u oktobru dok je sedio u svom automobilu, čekajući šolju kafe. Još u julu, stanica CBS Njujork je objavila video snimak kada Enroni pokušava da ubije svog brata.

 

Pet navodnih pripadnika bande Bloods je takođe uhapšeno u ubistvu i zaveru da se ubije Alvatore Salvatore.

Tužioci su CBS-u u Njujorku rekli da, iako su članovi bande povukli okidače, Enthoni Zotola je vukao konce i angažovao članove bandi za napade.

 

Prema vlastima, ovi napadi bili su samo poslednji u dugoj liniji neuspelih pokušaja Zotole da ubije oca i brata. Tužioci kažu da je u novembru 2017. otac bio izložen pretnji oružjem od strane maskiranog pojedinca.

Tada su u decembru trojica muškaraca upala u njegovu rezidenciju, udarila ga pištoljem po glavi, ubila ga više puta i prerezala mu grlo. Silvester Zotola je takođe preživeo taj napad, samo da bi bio ubijen manje od godinu dana kasnije.

 

Kurir.rs/CBS News
Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...