TURSKA KRV, PREVARE I ABORTUSI ARMIJE LJUBAVNICA: Boris Džonson je viđen za vođu torijevaca, a rođena ćerka kaže da je SEBIČNO ĐUBRE (VIDEO)
Foto: EPA / Will Oliver

bruka

TURSKA KRV, PREVARE I ABORTUSI ARMIJE LJUBAVNICA: Boris Džonson je viđen za vođu torijevaca, a rođena ćerka kaže da je SEBIČNO ĐUBRE (VIDEO)

Planeta -

O Borisu Džonsonu koji je kandidat za lidera Konzervativne stranke i premijera Velike Britanije se mnogo zna, ali neke stvari bi možda hteo da budu zaboravljene. Poput nekoliko ljubavnica i vanbračne dece.

Kada je u septembru otkrivena njegova veza s Keri Sajmonds, on i supruga Marina Viler, s kojom je godinama bio u braku, podneli su zahtev za razvod. Njihova ćerka Lara Džonson (26), koja je samo pet godina mlađa od Džonsonove ljubavnice, navodno je rekla za svog oca da je “sebično đubre".

Ljubavni život bivšeg sekretara za spoljne poslove našao se u središtu interesovanja javnosti nakon što su komšije noćas pozvale policiju zbog svađe u kući Sajmondsove u Londonu, gde trenutno borave. Džonson, koji je svojevremeno odbacio tvrdnje da vara suprugu kao ”obrnutu piramidu besmislica", oženio se svojom ljubavi iz studentskih dana na Oksfordu, Alegrom Mostejn-Oven 1987. godine, ali su se razveli 1993. nakon što ju je prevario s Marinom.

Godine 2003, obelodanjena je njegova četvorogodišnja veza s novinarkom i autorkom knjiga o poznatima Petronelom Vajat, inače, ćerkom poznatog laburiste Lorda Vajata, koja je kasnije tvrdila da je jedno njegovo dete abortirala, a jedno pobacila.

Tadašnji predsednik torijevaca Majkl Hauard smenio ga je sa funkcije ministra za kreativnu industirju i kulturu zato što je lagao o toj vezi. Dve godine kasnije, “News of the World” pisao je o njegovoj vezi s novinarkom Anom Fazakerli, nakon što su ga videli kako izlazi iz njenog stana u Londonu. Tada ga je Marina Viler izbacila iz kuće, ali su se kasnije pomirili.

Već sledeće godine napravio je dete savetnici za kulturu Helen Mekintajer, a supruga ga je ponovo izbacila iz kuće.

"On je izuzetno ponosan na svoje tursko poreklo, koje je bitno uticalo na njegova shvatanja, na primer, o monogamiji", izjavila je ona 2016, dodavši da joj je pričao o tome kako smatra da mu je neshvatljivo zašto bi muškarci bili osuđeni na jednu ženu, te da ne razume medijske reakcije na njegova privatne stvari.

Marina Viler (54), koja se školovala na Kembridžu i ćerka je dopisnika Bi-bi-sija Čarlsa Vilera, godinama je trpela njegovo varanje, ali je za majku njegovo četvoro starije dece", Lare, Mila Artura (23), Kasije Pičiz (21) i Teodora Apola (19) - preljuba u septembru bila kap koja je prelila čašu. Posle toga su Keri Sajmonds i njen “dečko” krili svoju vezu, ali su ipak fotografisani zajedno u različitim prilikama. Novopečeni par naizmenično boravi u njenom stanu na jugu Londona i njegovom stanu u Oksfordširu, ali njemu bliski ljudi veruju da se zaista vole i očekuju da će se ona preseliti u Dauning strit 10, ukoliko Džonson pobedi u trci za funkciju premijera.

Oni koji poznaju bivšu direktorku komunikacija u Konzervativnoj stranci, kažu da je njena uloga u njegovom nastojanju da dođe na vlast veća nego što mnogi misle. Ona je ta koja predlaže ideje za njegove govore i nedeljne novinske kolumne, a ubedila ga je i da podrži niz liberalnih tema - na primer, kampanju protiv zagađenja okeana plastikom i obrezivanja žena.

Njene savršene socijalne veštine očigledno su uticale i na njenog partnera, koji je u prošlosti bio na udaru kritika zbog toga što ima malo značajnih saveznika među članovima parlamenta na manje istaknutim funkcijama. Sada se trudi da se umili kolegama u parlamentu koji su mu potrebni da bi pobedio. Takođe, dramatično je promenio izgled, nosi modernu frizuru, smršao je, prestao da pije i jede u sitne sate i svakodnevno vozi bicikl", za šta je umnogome zaslužna gospođica Sajmonds.

Pre nekoliko dana je policija pozvana kod Borisa Džonsona i njegove devojke zbog svađe u kući, što je donekle uzdrmalo njegovu borbu za vlast. Komšije Keri Sajmonds, koja je 31 godinu mlađa od njega, pozvala je policiju u ranim jutarnjim časovima nakon što su čuli bučnu raspravu između njih. Sajmonds je navodno vikala: “Pusti me” i “Gubi se iz mog stana”, a Džonson: “Skini se sa mog laptopa”, nakon ćega se začuo glasan tresak.

Policija je intervenisala na poziv građana zbog buke koja se čula iz stana bivšeg šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona i njegove partnerke Keri Simonds, prenosi Gardijan. Sajmonds se navodno naljutila zato što je Džonson prosuo crno vino na sofu i još je rekla: "Toliko si razmažen da te ni za šta nije briga. Ne moraš da brineš za novac, niti bilo šta drugo.” Nekoliko članova Konzervativne stranke oglasilo se na Tviteru tim povodom, ocenivši da će epizoda ozbiljno ugroziti Džonsonove izglede za pobedu i biti “velika šansa” za Džonsona.

Kurir.rs/Daily mail Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track