ENGLESKA CRKVA HOĆE DA ULAŽE U MARIHUANU: Imaju 12,6 milijardi funti viška, a kažu da je kanabis dobra investicija
Foto: Profimedia

investicija

ENGLESKA CRKVA HOĆE DA ULAŽE U MARIHUANU: Imaju 12,6 milijardi funti viška, a kažu da je kanabis dobra investicija

Planeta -

Iako je Engleska crkva je branila vernicima da konzumiraju medicinsku marihuanu, promenili su ploču nakon što je to zakonski legalizovano u Velikoj Britaniji.

Engleska crkva raspolaže investicijskim portfeljom od 12,6 milijardi funti, a ulaganja će ograničiti isključivo na medicinsku marihuanu. Investiranje u proizvodnju, distribuciju i prodaju rekreativne marihuane, odnosno trave, za njih ostaje tabu tema.

"Za nas postoji razlika između medicinske i rekreativne marihuane. Nemamo problem sa marihuanom koja se koristi u medicinske svrhe", rekao je Edvard Mejson, čelni čovek za ulaganja Engleske crkve.

Medicinska marihuana u Velikoj Britaniji legalizovana je u oktobru prošle godine, nakon pritiskaka javnosti koja se pobunila jer je epileptičnoj deci počela da se oduzima terapeutska marihuana. Uprkos tome, pacijenti i dalje imaju problem da nabae medicinsku marihuanu. Osim ulaganja u kanabis, crkva ne želi da ulaže u pornografiju, kockanje i duvanske proizvode, jer "usmeravaju novac u skladu sa hrišćanskim vrednostima".

(Kurir.rs/Net.hr/Financial Times/Foto: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track