GIGANTI IGNORIŠU TRAMPA: Majkrosoft i Intel nastavljaju da softverski podržavaju Huavej
Foto: Profimedia

BIZNIS JE BIZNIS

GIGANTI IGNORIŠU TRAMPA: Majkrosoft i Intel nastavljaju da softverski podržavaju Huavej

Planeta -

VAŠINGTON - Odluka američke vlade da stavi Huavej na svoju crnu listu dovela je do bojazni da će budući uređaji te kompanije izgubiti podršku američkih kompanija kao što su Gugl, ARM i Majkrosoft.

Posebno su bili zabrinuti vlasnici Huavejovih laptopova, kada su krajem prošlog meseca nestali svi tragovi o MejtBuk X Pro modelu, iako je laptop vraćen mesec dana kasnije.

Majkrosoft je preko PC Word-a potvrdio da će Huavejevi Vindouz laptopovi nastaviti da dobijaju softversku podršku, uprkos odluci administracije SAD o zabrani trgovine s kineskom kompanijom, prenosi portal B92.net.

Predstavnik Majkrosofta izjavio je da ta kompanija ostaje posvećena pružanju izuzetnog korisničkog iskustva.

"Naša početna procena odluke Američkog ministarstva trgovine u odnosu na Huavej pokazala je da možemo da nastavimo ponudu ažuriranja Majkrosoft softvera korisnicima sa Huavej uređajima", naveo je on.

To se poklapa s prethodnom izjavom kineskog tehnološkog giganta, koji je obećao da će svi Huavej računari nastaviti da dobijaju Majkrosoftovu podršku, kao i Android ažuriranja za Huavej pametne telefone i tablete.

Isto uveravanje dao je i Intel, kada su u pitanju Huavej uređaji koji koriste Intel procesore. Međutim, ta obećana ažuriranja odnose samo na postojeće Huavej uređaje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track