Najnovije vesti

PUTIN DIGAO ARMIJU NA NOGE! TERORISTI NAPALI NAJVEĆU RUSKU BAZU: Vojnici spasavali živu glavu, PVO odmah reagovao i uništio neprijatelja! (VIDEO)
Foto: Profimedia, AP

strahuje se od novih napada

PUTIN DIGAO ARMIJU NA NOGE! TERORISTI NAPALI NAJVEĆU RUSKU BAZU: Vojnici spasavali živu glavu, PVO odmah reagovao i uništio neprijatelja! (VIDEO)

Planeta

Teroristi su pomoću dronova napali rusku vojnu bazu "Hmejmim" u Siriji, a napad su odbile snage PVO, saopštio je rukovodilac Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji Aleksej Bakin.

U napadu dve bespilotne letelice niko nije povređen.

Ruska sredstva za protivvazdušnu odbranu otkrila su i uništila dve bespilotne letelice, koje su se približavale ruskoj vojnoj bazi iz pravca jugozapada.

Osim toga, Bakin je upozorio da u južnom delu zone Idlib ostaje verovatnoća za provokacije, sa upotrebom otrovnih materija.

"Prema dostupnim informacijama, postoji mogućnost da pripadnici terorističkih organizacija, u cilju provokacija, insceniraju primenu otrovnih supstanci u južnom delu zone deeskalacije Idliba, sa ciljem da se Vladine snage optuže za upotrebu hemijskog oružja protiv civila", naglasio je on.

Sukob u Siriji počeo je 2011. godine. Oružane snage Rusije su 2015. godine, na poziv zvaničnog Damaska, počele da pomažu u oslobađanju teritorije zemlje od ilegalnih oružanih formacija. Dve godine kasnije, ruska komanda objavila je kraj aktivne faze vojne operacije protiv terorista.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Profimedia, AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...