OGLASILA SE BAKA TRAGIČNO STRADALE DEVOJČICE ČIJA JE SLIKA OBIŠLA CEO SVET: Rekla sam sinu NE IDI U AMERIKU, ali nije me poslušao! Udavili su se zagrljeni (FOTO 18+)
Foto: AP Antonio Valladares

pobegli iz el salvadora

OGLASILA SE BAKA TRAGIČNO STRADALE DEVOJČICE ČIJA JE SLIKA OBIŠLA CEO SVET: Rekla sam sinu NE IDI U AMERIKU, ali nije me poslušao! Udavili su se zagrljeni (FOTO 18+)

Planeta -

Još jedna fotografija ljudske nesreće obišla je i šokirala svet. Na meksičkoj obali Rio Granda pronađena su zagrljena tela oca i njegove ćerke od 23 meseca.

Želeći da se dokopaju američkog kopna, otac Oskar Alberto Martinez (26) devojčicu Anđelu Valeriju ugurao je ispod svoje majice, a ona je njega zagrlila oko vrata.

foto: AP

Nažalost, udavili su se. Najnovija potresna fotografija mnoge je podsjetila na onu iz 2015. godine kada su na plaži u Turskoj pronašli telo dečaka Ajlana iz Sirije.

Martinez je iz El Salvadora krenuo sa ženom i ćerkom ka Teksasu.

foto: AP Antonio Valladares

"Vidite kako ju je zaštitio, umrli su jedno drugome u rukama. Fotografije je šokantna, a u isto vreme, ispunjava me nežnošću jer znam da je na našu Valeriju pazio do poslednjeg trenutka", rekla je Oskarova majka i devojčicina baka Rosa Ramirez.

foto: Youtube/Printscreen

Porodica je u nedelju stigla u meksički grad Matamoros gde su želeli da predaju zahtev za azil. Shvatili su da ta procedura traje nedeljama pa su odlučili da preplivaju Rio Grande i predaju se Amerikancima u Teksasu.

foto: AP Salvador Melendez

Otac je želeo prvo s Valerijom da prepliva na drugu stranu, a onda da se vrati po suprugu. To mu je i uspelo, devojčicu je ostavio na američkoj obali, a kad se preko vrlo opasne reke uputio natrag prema Meksiku, po ženu, devojčica je nenadano krenula u vodu za njim.

foto: AP Salvador Melendez

Krenuo je da je spase, ali ih je oboje uhvatila snažna struja s kojom nisu uspeli da se izbore.

Pre ovog kobnog puta živeli su u predgrađu San Salvadora. On je radio u piceriji, a supruga Vanesa kao blagajnica u fast- fud restoranu. Iako cela četvrt ima problem s visokom stopom kriminala, porodica se oldučila da krene za SAD isključivo iz ekonomskih razloga.

"Nudila sam im veliku sobu u svojoj kući, ali onu su štedeli novac za svoj stan i život u SAD-u. Rekla sam Oskaru: Sine, ne idi, ako i odeš, ostavi ćerku meni.

Nije hteo da me posluša, a još manje je želeo da ostavi dete u San Salvadoru", kaže Oskarova majka i dodaje kako joj sada samo Bog daje snagu.

Komšinica Marta Argeta de Andrade (50) porodicu poznaje već pet godina i kaže da su dobri ljudi.

"Svaki dan sam viđala Oskara i njegovu ćerkicu. Zvao ju je mala kovrdžava. Bilo je to baš slatko", rekla je.

Meksički zvaničnici su objavili da će tela u četvrtak biti vraćena u El Salvador.

Kurir.rs/CBS Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja