Najnovije vesti

RUSKI EKSPERT ŽESTOKO OPTUŽUJE: Sajber napadi na nas dolaze iz EU i SAD! 5 puta su napali Putinovu Direktnu liniju i NEĆE NI DA ČUJU ZA RAZGOVOR!
Foto: Profimedia

SAJBER RAT

RUSKI EKSPERT ŽESTOKO OPTUŽUJE: Sajber napadi na nas dolaze iz EU i SAD! 5 puta su napali Putinovu Direktnu liniju i NEĆE NI DA ČUJU ZA RAZGOVOR!

Planeta

Upravljanje sajber-napadima na rusku informacionu infrastrukturu dolaze, uglavnom, iz EU i SAD, izjavio je zamenik direktora Nacionalnog koordinacionog centra za kompjuterske incidente Nikolaj Murašov.

"Za napad na ruske informacione resurse, kao po pravilu, koriste se centri za upravljanje, koji se nalaze na teritorijama EU i SAD“, rekao je Murašov na konferenciji u pres-centru Rusija sevodnja.

Nacionalni koodinacioni centar je, zajedno sa inostranim partnerima, od početka godine odbio sajber-napade koji su pokušani na više od 7.000 objekata u Rusiji i u državama Organizacije Dogovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), dodao je on i podsetio da je tokom "Direktne linije sa Vladimirom Putinom" bilo pet neuspešno izvedenih sajber-napada.

Murašov je saopštio da su SAD odbile konsultacije sa Rusijom u vezi sa sajber napadima, čak i na ekspertskom nivou.

foto: Printscreen YouTube/Россия 24

Nikolaj Murašov

"SAD uvek znaju unapred ko su krivci. Na spisku su im uvek četiri države - Rusija, Kina, Severna Koreja i Iran. Zbog straha da ne budu otkrivene, SAD odbijaju bilateralne ekspertske konsultacije sa Rusijom, jer one mogu pokazati neosnovanost njihovih političkih odluka“, rekao je ruski stručenjak.

Po njegovim rečima, obaveštajno društvo SAD, čak i bez dokaza, preuzima na sebe smelost da optužuje drugu zemlju za kompjuterske napade.

Kurir.rs/Spunjik Srbija

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...