RAMA GAZI ODLUKU ŠEFA DRŽAVE: Prvo izbori u nedelju, pa smenjujemo predsednika Metu!
Foto: Printscreen YouTube/News24 Albania

ALBANIJA KLJUČA

RAMA GAZI ODLUKU ŠEFA DRŽAVE: Prvo izbori u nedelju, pa smenjujemo predsednika Metu!

Planeta -

TIRANA - Albanska vladajuća stranka, Socijalistička partija premijera Edija Rame, ostaje pri stavu da se lokalni izbori u Albaniji održe 30. juna, najavljujući da će odmah nakon njihovog okončanja uslediti smenjivanje šefa države Ilira Metu.

Šef poslaničke grupe socijalista, Taulant Bala, ocenio je da je nova uredba predsednika Mete o održavanju lokalnih izbora 13. oktobra "jednaka nuli", kao, kako je kazao, i njegova uredba o odlaganju izbora, prenosi portal a1on.

foto: Printscreen YouTube/News24 Albania

Taulant Bala

"Nula puta nula je jednako nula. I današnja uredba je nula. Lokalni izbori će biti održani 30. juna i poslednja Metina budalaština nema nikakve veze s tim šta treba Albanci da rade. Meta igra ružnu karnevalsku igru. Datum 30. jun je zapečačen sudskom odlukom. Izborni kolegijum je poništio Metinu odluku", rekao je Bala u intervjuu za tiransku televiziju Top čenel.

Bala kaže da zahtev o opozivu predsednika Mete "ide u smeru usvajanja", što se očekuje u toku ove parlamentarne sesije, što podrazumeva do početka avgusta, kada poslanici idu na letnji odmor.

Bala je ocenio da je Meta ozbiljno prekršio Ustav i zato je pokrenut postupak o njegovom smenjivanju.

"Ovaj predsednik sa ovim budalaštinama ozbiljno je prekršio Ustav, kao što je to ocenilo 55 poslanika koji su pokrenuli postupak za njegovo smenjivanje. Nakon izbora 30. juna, parlament će formirati anketnu komisiju koja će ispitati kršenje ustava od strane Mete, a nakon toga parlament će izglasati njegovo smenjivanje", dodao je Bala.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track