ADIS ABAZ NIJE SAM PRAVIO BOMBE ZA POKOLJ U PARIZU! 3 državljanina BiH pod istragom zbog terorističkog napada 2015! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA 18+)
Foto: AP/Ilustracija

IMA IH JOŠ!

ADIS ABAZ NIJE SAM PRAVIO BOMBE ZA POKOLJ U PARIZU! 3 državljanina BiH pod istragom zbog terorističkog napada 2015! (UZNEMIRUJUĆA FOTOGRAFIJA 18+)

Planeta -

Istraga zbog povezanosti s terorističkim napadom u koncertnoj sali "Bataklan" u Parizu 2015. godine vodi se protiv tri državljanina Bosne i Hercegovine, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu inostranih poslova BiH.

Državljanin Bosne i Hercegovine Adis Abaz uhapšen je u akciji nemačke policije zbog povezanosti s terorističkim napadom u "Bataklanu". Abaz je uhapšen po potjernici belgijske policije prije osam dana u njemačkom gradu Drezdenu, a kako prenose mediji, on bi uskoro trebao biti izručen Belgiji.

Iz MIP BiH kažu da je Ambasada BiH u Berlinu 28. juna 2019. godine primila službenu informaciju nadležnog Državnog tužilaštva u Drezdenu da je, na osnovu Evropskog naloga za hapšenje izdatog od Osnovnog istražnog suda u Briselu, Kraljevina Belgija, jedan državljanin BiH uhapšen u SR Nemačkoj dana 20. juna 2019. godine u 1.48 sati.

foto: Privatna arhiva

Stravični prizori posle terorističkog napada u "Bataklanu"

"U istoj informaciji se navodi da se imenovana osoba nalazi u ekstradicionom pritvoru u pritvorskoj jedinici u gradu Hale u SR Nemačkoj, gde će boraviti do pravosnažnosti odluke o izručenju nadležnim organima Kraljevine Belgije", kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Prema navodima Državnog tužilaštva u Drezdenu, predmetni evropski nalog za hapšenje izdat je zbog postojanja sumnje da je imenovana osoba povezana sa aktivnostima terorističke grupe odgovorne za terorističke napade u Parizu od 13. novembra 2015. godine, koji su se dogodili u koncertnoj dvorani "Bataklan".

"U informaciji Državnog tužilaštva u Drezdenu navedeno je i da se istraga u istom predmetu nastavlja protiv imenovanog i još dva državljanina BiH, čija imena nisu navedena, uz napomenu da, za sada, više informacija neće biti dostupno javnosti, zbog razloga koji se tiču daljeg provođenja istrage", zaključuju iz MVP BiH.

Kurir.rs/Klix.ba

Foto: AP/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track