Najnovije vesti

JEZIVO UPOZORENJE IZ TEHNOLOŠKOG GIGANTA: Smak sveta je neizbežan! Evo šta je NAJVEĆA PRETNJA čovečanstvu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

VISOKI ZVANIČNIK

JEZIVO UPOZORENJE IZ TEHNOLOŠKOG GIGANTA: Smak sveta je neizbežan! Evo šta je NAJVEĆA PRETNJA čovečanstvu! (VIDEO)

Planeta

Šef Medicinske službe tehnološkog giganta "Intel", Džon Sotos, smatra da je biotehnologija najveća pretnja stabilnosti ljudske vrste.

"Na Zemlji, kontrola endogenih faktora koji bi mogli da unište civilizaciju - naime, iscrpljivanje ekonomskih resursa, nuklearno oružje i korupcija u okruženju, do sada je ležala na veoma malom broju ljudi koji upravljaju velikim nuklearnim oružjem ili upravljaju najvećim nacionalnim ekonomijama. Međutim, nove tehnologije mogle bi to da promijene", objašnjava on u nedavno objavljenoj studiji, u kojoj tvrdi da bi naša vrsta mogla da nestane za samo hiljadu godina.

Naime, u celom vidljivom svemiru sa sto milijardi galaktika, samo na Zemlji zasigurno postoji inteligentan život. Taj očigledni paradoks, koji je zapazio Enriko Fermi i drugi, mogao bi se objasniti "velikim filterom" koji sprjčava da se civilizacije formiraju ili prežive.

foto: Printscreen YouTube/Tennessee HIMSS

Dr Džon Sotos

"Zato bih savetovao naprednim tehničkim civilizacijama da se usmere na odbranu od egzistencijalnih pretnji kao što su mikrobi ili nanomašine", zaključuje Sotos.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...