JEZIVO UPOZORENJE IZ TEHNOLOŠKOG GIGANTA: Smak sveta je neizbežan! Evo šta je NAJVEĆA PRETNJA čovečanstvu! (VIDEO)
Foto: Profimedia

VISOKI ZVANIČNIK

JEZIVO UPOZORENJE IZ TEHNOLOŠKOG GIGANTA: Smak sveta je neizbežan! Evo šta je NAJVEĆA PRETNJA čovečanstvu! (VIDEO)

Planeta -

Šef Medicinske službe tehnološkog giganta "Intel", Džon Sotos, smatra da je biotehnologija najveća pretnja stabilnosti ljudske vrste.

"Na Zemlji, kontrola endogenih faktora koji bi mogli da unište civilizaciju - naime, iscrpljivanje ekonomskih resursa, nuklearno oružje i korupcija u okruženju, do sada je ležala na veoma malom broju ljudi koji upravljaju velikim nuklearnim oružjem ili upravljaju najvećim nacionalnim ekonomijama. Međutim, nove tehnologije mogle bi to da promijene", objašnjava on u nedavno objavljenoj studiji, u kojoj tvrdi da bi naša vrsta mogla da nestane za samo hiljadu godina.

Naime, u celom vidljivom svemiru sa sto milijardi galaktika, samo na Zemlji zasigurno postoji inteligentan život. Taj očigledni paradoks, koji je zapazio Enriko Fermi i drugi, mogao bi se objasniti "velikim filterom" koji sprjčava da se civilizacije formiraju ili prežive.

foto: Printscreen YouTube/Tennessee HIMSS

Dr Džon Sotos

"Zato bih savetovao naprednim tehničkim civilizacijama da se usmere na odbranu od egzistencijalnih pretnji kao što su mikrobi ili nanomašine", zaključuje Sotos.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track