OVO TRESE MERKELOVU: Zvanično je nemačka kancelarka  OK, ali su zvaničnici ipak provalili o čemu je reč (VIDEO)
Foto: EPA

dva napada u 7 dana

OVO TRESE MERKELOVU: Zvanično je nemačka kancelarka OK, ali su zvaničnici ipak provalili o čemu je reč (VIDEO)

Planeta -

Tokom samita G20 u Osaki, nemačka kancelarka Angela Merkel je odbila da odgovori na pitanja o svom zdravlju, ali njeni pomoćnici kažu da njeno zdravlje nije problematično.

Nemački zvaničnici pokušali su da razbiju zabrinutost zbog zdravlja Merkelove, koja je pretrpela dva napada drhtanja u protekloj sedmici.

Merkelova (64), izgledala je nesigurno tokom ceremonije dočeka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, za koji je okrivila dehidraciju, jer se Berlin na udaru toplotnog talasa.

U četvrtak, ponovo je snimljena kako drhti za vreme oproštajnog prijema za odlazeću nemačku ministarku pravosuđa Katarinu Barlei. Kancelarki je zatim ponuđena čaša vode, koju je prihvatila, ali nije pila.

Uoči leta na tekući samit G20 u Japanu, portparol Merkelove rekao je da je "kancelarka dobro" i da u njenom rasporedu nije bilo očekivanih promena.

Drugi zvaničnik je rekao Rojtersu da je prva epizoda drhtanja pripisana tome što je pila premalo vode i previše kafe tokom vrelog dana, a poslednji slučaj ima veze sa psihologijom, jer je pokušavala da izbegne ponavljanje neprijatne situacije.

"Sećanje na incident prošle sedmice dovelo je do današnje situacije - tako da je to bio psihološki proces", rekao je zvaničnik. "Nema razloga za brigu."

Angela Merkel delovala je opušteno tokom sastanka G20 u petak, bez vidljivih znakova lošeg zdravlja. Sela je sa američkim predsednikom Donaldom Trampom i indijskim premijerom naredndom Modijem, i stigla je na svečanu večeru a završava dan očigledno u dobrom raspoloženju.

Kurir.rs/Sputnik Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja