Najnovije vesti

RUSIJA PLANIRA SUPERNOVI NOSAČ AVIONA: Za sada otkriven samo revolucionarni pogon moćnog broda, evo kome prvo planiraju da pariraju  (VIDEO)
Ilustracija, Foto: YT Ruptly

oružje

RUSIJA PLANIRA SUPERNOVI NOSAČ AVIONA: Za sada otkriven samo revolucionarni pogon moćnog broda, evo kome prvo planiraju da pariraju (VIDEO)

Planeta

Krilovski državni naučni centar će na Međunarodnom vojno-tehničkom sajmu naoružanja i vojne tehnike „Armija-2019“ predstaviti svoj koncept nosača aviona, koji će po svojim dimenzijama biti u rangu britanskog nosača aviona „Kraljica Elizabeta“, saopštio je naučni rukovodilac centra Valerij Polovinkin.

Polovinkin je rekao, da će u 2019.godini naučni centar demonstrirati „kompletan projekat nosača aviona, koji će imati deplasman od oko 60 hiljada tona sa veoma ozbiljnim, i izbalansiranim parkom vazdušnih letelica“ – prenosi interner portal TASS.

 

On je tom prilikom napomenuo, da se radi o „principijelno novom tehničkom rešenju koje će biti upotrebljeno za izradu projekta perspektivnog nosača aviona“-prenosi internet portal Vzgljad.

 

Naučni rukovodilac centra je rekao, da će glavna karakteristika novog nosača aviona koji će biti ponuđen ruskoj RM, biti neatomska pogonska jedinica.

„On predlaže gasoturbinsku pogonsku jedinicu, koja će grubo rečeno u kompletu funkcionisati pomoću električne energije. Ova koncepcija nosača aviona se može usporediti sa engleskim analogom „Kraljica Elizabeta“.Ono su približno jednaki kada je u pitanju međusobni odnos njihovih deplasmana Međutim, po broju transportovanih vazdušnih letelica, autonomosti plovidbe i što je najvažnije, broju startnih tačaka za uzletanje, prednost ima koncept Krilovskog centra“- rekao je Polovikin.

Specijalista je takođe saopštio, da će izgradnja velikih desantnih brodova (BDK) u Pribaltičkom brodograđevinskom zavodu „Jantar“ biti međufaza koja će dovesti do izgradnje još većih ekspedicionih brodova.

 

Prema njegovim rečima, prilikom projektovanja ovih brodova su usvojene želje centra posebno kada su u pitanju pojedinačna tehnička rešenja koja su vezana za pogon ovih brodova, pa do izgleda njihovog korpusa“.

„Da ne ulazim sada u sitne detalje, ali uopšteno, to se odnosi na pravac rotacije pogonskih propelera, njihove pozicije, zatim na sisteme koji su vezani za obezbeđenje demagnetizacije broda, unutrašnje sisteme, i druga mnogobrojna rešenja“- pojasnio je Polovikin.

 

Nedavno je saopšteno da će na vojno-tehničkom sajmu „Armija-2019“ biti prikazani i eksperimentalni projekti iz perioda SSSR-a.

 

Kurir.rs/Russia beyond

Foto: Screenshot

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...