TRAMP ĆE POZVATI KIMA U VAŠINGTON: Bio bi prvi severnokorejski vođa u Beloj kući, a evo šta je sve dogovoreno iza zatvorenih vrata! (VIDEO)
Foto: EPA

istorijski trenuci

TRAMP ĆE POZVATI KIMA U VAŠINGTON: Bio bi prvi severnokorejski vođa u Beloj kući, a evo šta je sve dogovoreno iza zatvorenih vrata! (VIDEO)

Planeta -

Američki predsednik Donald Tramp prvi je lider SAD koji je prešao danas graničnu između dve Koreje i kročio na tlo Severne Koreje, gde se sreo sa liderom Kim Džong-unom.

To je treći susret dvojice lidera, koji podstiče nadu u nove pregovore kojima bi se obustavio nuklearni program Pjongjanga.

Trump je najavio da će Kima pozvati u Vašington.

"Pozvaću ga u Belu kuću", rekao je Tramp.

Nako bilateralnog sastanka sa severnokorejskim liderom, prvi čovek SAD rekao je da je dogovoreno da se razgovori o denuklearizaciji ponovo pokrenu, nakon što je samit u Hanoj iznenada prekinut.

foto: EPA

"Upravo smo imali veoma, veoma dobar sastanak. Složili smo se da ćemo obojica napraviti timove koji će pokušati razrade neke detalje ”, rekao je Tramp nakon 40-minutnog bilateralnog susreta.

Američki tim će voditi trenutni američki specijalni predstavnik za Severnu Koreju, Stiven Biegun, rekao je Tramp, dodajući: "Srećno, Stive".

foto: EPA

Tramp je rekao da će timovi početi da rade i da se sastaju u naredne dve do tri nedelje, ali je insistirao da ne želi da se žuri sa sporazumom.

Dva lidera održala su sastanak koji je trajao oko 40 minuta, a razgovori su održani iz zatvorenih vrata. Pretpostavlja se da je tema bila denuklearizacija.

Trampu je ovo prva poseta demilitarizovanoj zoni, a na jučerašnjem sastanku sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae-inom je izjavio da će se sa Kimom rukovati i pozdraviti ga.

Kurir.rs/Tanjug Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track