PUTIN ZBOG POPLAVA DIŽE VOJSKU: Jedinice hitno upućene u ovaj region (VIDEO)
Foto: Screenshot

HUMANO

PUTIN ZBOG POPLAVA DIŽE VOJSKU: Jedinice hitno upućene u ovaj region (VIDEO)

Planeta -

Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je ministru odbrane Sergeju Šojgu da u slučaju potrebe uključi i vojsku u borbu protiv poplava u Irkutskoj oblasti, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U nastavku noćne sednice u Bratsku na temu likvidacije posledica poplava Vladimir Putin je dao nalog ministru odbrane Sergeju Šojguu da uključi vojsku u rad Ministarstva za vanredne situacije, ako bude bilo potrebno“, rekao je Peskov.

Kako pišu mediji, pripadnici Centralnog vojnog okruga su poslati u poplavljenu zonu u Irkutskoj oblasti. U odredu koji se kreće iz Kemerovske oblasti na Daleki istok Rusije se, uglavnom, nalaze inženjeri, lekari i stručnjaci za logistiku.

Podsetimo, nakon boravka u japanskom gradu Osaki, gde je održan samit G20, šef ruske države kasno sinoć je doleteo u region koji je stradao od stihije izazvane obilnim padavinama.

Poplavljena zona u Irkutskoj oblasti obuhvata 31 naselje. Zbog obilnih padavina i podizanja nivoa reka ostaje potopljeno 1.700 kuća, u kojima živi više 4200 ljudi. U poplavama je, prema poslednjim podacima, poginulo petoro ljudi, dok su evakuisanee 1.161 osobe.

U 15 centara za privremeni smeštaj stanovništvu se ukazuje sva neophodna pomoć.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track