PACIJENT SE ŠETAO SA INFUZIJOM I EKSPESNO UHAPŠEN: Afroamerikanac u Ilinoisu šokiran kada su mu rekli zašto ga privode (VIDEO)
Foto: Screenshot

čist rasizam

PACIJENT SE ŠETAO SA INFUZIJOM I EKSPESNO UHAPŠEN: Afroamerikanac u Ilinoisu šokiran kada su mu rekli zašto ga privode (VIDEO)

Planeta -

Afroamerikanac koji je uhapšen u bolničkom dvorištu u Ilinoisu dok je šetao sa infuzijom tvrdi da su se policajci prema njemu odnosili rasistički.

Policija je po prijavi čuvara uhapsila 24-godišnjeg Šejkila Djuksa zbog sumnje da je ukrao medicinsku opremu.

Policijska uprava Friporta potvrdila je u nedelju da je Djuks podneo pritužbu "navodeći nepravedno i pristrasno ponašanje od strane odgovornih policajaca".

Djuks je na bio na odmoru u Friportu, oko 160 kilometara zapadno od Čikaga, kada je dobio upalu pluća i otišao u bolnicu. Rekao je CNN-u da je primljen u FHN Memorijalnu bolnicu na dva dana. Ujutro drugog dana, 9. juna, osećao se bolje i pitao je doktore da li može da ode u u šetnju. Izašao je napolje sa projateljem i bratom, još uvek obučen u bolničku pidžamu i gurajući nosač sa infuzijom.

Kada su izašli napolje, Djuks kaže da ih je čuvar opomenuo i pitao da li nameravaju da nosač prodaju na internetu? "Bio sam besan, bio sam besan", rekao je Djuks. Prvo što ga nije pitao za ime niti ponudio pomoć, a zatim što je pretpostavio da krade.

Tada je čuvar pozvao policijsku podršku: "Imam tri crnca koji pokušavaju da ukradu medicinsku opremu iz bolnice." Policija je uhapsila svu trojicu muškaraca, optužujući ih za prekršaj. Dvojica muškaraca takođe su optuženi za odupiranje hapšenju, navodi se u saopštenju za štampu policije iz Friporta objavljenom 17. juna.

Djuks tvrdi da mu je po hapšenju uklonjena infuzija, ali ne od strane doktora, što policija poriče. Takođe su mu uzeli i inhalator za astmu.

Dok su ga policajci vodili u stanicu, Djuks je imao napad astme, a inhlator mu je dat tek kada su stigli bolničari. Nedugo potom, Djuks je vraćen u bolnicu sa sve lisicama na rukama.

Policija je imenovala nezavinsog istražitelja za ovaj slučaj.

Kurir.rs/CNN Foto. Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track