BRUTALAN NAPAD ISLAMISTA NA POLICIJSKU STANICU U FRANCUSKOJ 15 maskiranih napadača ispalilo 115 projektila uz povike: IZAĐITE DA VAS ZAPALIMO (VIDEO)
Foto: EPA / Alex Martin

bruka

BRUTALAN NAPAD ISLAMISTA NA POLICIJSKU STANICU U FRANCUSKOJ 15 maskiranih napadača ispalilo 115 projektila uz povike: IZAĐITE DA VAS ZAPALIMO (VIDEO)

Planeta -

Grupa od 15 mladih ljudi iz Ejra je napala lokalnu policijsku stanicu, ispaljujući rakete i vatromet uz povike "Alahu Akbar".

Napad se dogodio u petak u dva sata ujutro u policijskoj stanici Val-de-Režil-Luvie, a napadači koji su svi bili maskirani projektile su ispaljivali direktno na policajce.

Prema snimcima CCTV-a u koje su novinari Figaroa videli, dvojica policajca su se sklonili iza štitova koji se koriste za razbijanje demonstracija.

Ceo incident je trajao oko pola sata, a oni koji su opsedali stanicu pokušavali su da provale u nju.

Policajci su ispalili suzavac, a kasnije su dobili i podršku Brigade za borbu protiv kriminala (BAC) i Odeljenja za javnu bezbednost (DDSP).

U policijskom izveštaju se kaže da mladići ne samo da su vikali "Alahu Akbar", već ih i vređali kao "francuske seronje". Navodno su rekli: "Izađite da vas spalimo". Kasnije je na licu mesta pronađeno 115 projektila različitih vrsta.

Incident se dogodio samo nekoliko meseci nakon što je 34-godišnji muškarac u Bordouu upao u policijsku stanicu noseći traku sa islamističkom porukom i pretio smrću službenicima u ime Alaha. Nijedan policajac nije povređen, ali policija je bila primorana da ga onesposobi tejzerom.

Džihadisti su u više navrata napadali policajce u Francuskoj, a Islamska država preuzela je odgovornost za ubistvo 42-godišnjeg policijskog komesara Žan-Baptista Salvainga i njegove supruge 2016. godine.

Larosi Abala, je izbo nesrećni par u njihovoj kući. Abala (25) je takođe je osuđen za ranije terorističke prekršaje.

Kurir.rs/Breitbart.com Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track