SVETSKI ŠPIJUNI DOBILI ZADATAK DA SAZNAJU OD ČEGA BOLUJE MERKELOVA: Strane obaveštajne službe krenule u lov na zdravstveni karton nemačke kancelarke posle jezivih napada pred kamerama! (VIDEO)
Foto: Profimedia, Printscreen YouTube/RT

niko ne veruje da je zdrava

SVETSKI ŠPIJUNI DOBILI ZADATAK DA SAZNAJU OD ČEGA BOLUJE MERKELOVA: Strane obaveštajne službe krenule u lov na zdravstveni karton nemačke kancelarke posle jezivih napada pred kamerama! (VIDEO)

Planeta -

Obaveštajne agencije utrkuju se ko će pre da dođe do medicinskih i zdravstvenih kartona nemačke kancelarke Angele Merkel (64), kako bi otkrili šta se to događa sa njenim zdravljem.

Iako Merkelova tvrdi da je dobro i da nema nikakvih zdravstvenih problema, proteklih dana u javnost su dospela dva snimka na kojima se kancelarka vidno trese.

Njeni saradnici tvrde da se prvi put tresla zbog dehidracije, a drugi put se 'napad' pojavio zbog psiholoških razloga, kao "sećanje na prvi"(???).

Nemački dnevnik Bild međutim piše da ta priča ne pije vodu u krugovima svetske diplomatije, pa su strane tajne službe dobile zadatak da se domognu zdravstvenog kartona nemačke kancelarke.

Tako s esada špijuni širom sveta utrkuju ko će pre saznati da li je i od čega bolesna Merkelova. Međutim, kako nemački dnevnik navodi, zdravstveni karton Merkelove nalazi se pod ključem u dobro obezbeđenoj vojnoj ustanovi.

"Kako se zdravstveno stanje političara u Nemačkoj smatra privatnim podatkom, ono je dobro čuvana tajna. Baš zbog toga svetske špijunske agencije na sve načine pokušavaju da se domognu kartona Angele Merkel", piše Bild.

Šefovi država i vlada međutim žele da procene da li će Merkelova uspeti da odradi ceo mandat, koji bi trebalo da se završi 2021. Svetski državnici žele da budu sigurni s čim se suočavaju i da li je najmoćnija žena u Evropi sposobna da obavlja svoje dužnosti. Takođe, zanima ih ko će je zameniti ukoliko ne izdrži do kraja mandata.

Da li će to biti Anegret Kramp-Karenbauer, koja je u oktobru 2018. nasledila njenu poziciju šefice Hrišćansko-demokratske stranke (CDU) ili neko drugi, objašnjava list.

Prema navodima tog lista, svi su saglasni da bi zdravstveno stanje nemačke kancelarke trebalo da bude njena privatna stvar i da ono treba dramatično da utiče na njenu reputaciju. Međutim, ćutanje o tome mnogi vide kao jasan znak slabosti, te se veruje da kancelarka zapravo nešto krije.

Ona je na pitanje novinara, da li je bila kod lekara, odgovorila da "nema šta da prijavi", a kad su reporteri insistirali na ovom pitanju, ponavljala je "dobro sam, dobro sam".

I iz njene kancelarije su saopštili da je : "Kancelarka je dobro i nije otkazala nikakve susrete". S druge strane, kritičari tvrde da se na nedavnom samitu G20 u Japanu, što je neuobičajeno za nju, držala "po strani" i da se nije konfrontirala ni sa Rusijom ni sa SAD.

Kurir.rs/Bild

Foto Profimedia, Printscreen YouTube/RT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track