PUTIN POSLAO ŠOJGUA ZA SEVEROMORSK: LIČNO proveri sve o udesu podmornice i daj mi izveštaj! To nije bio običan čamac, izginuli su kapetani i 2 Heroja Rusije!
Foto: EPA

OŠTRO

PUTIN POSLAO ŠOJGUA ZA SEVEROMORSK: LIČNO proveri sve o udesu podmornice i daj mi izveštaj! To nije bio običan čamac, izginuli su kapetani i 2 Heroja Rusije!

Planeta -

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin naredio je ministru odbrane Sergeju Šojguu da odleti za Severomorsk, kako bi osigurao da će biti sprovedena temeljna istraga o uzrocima požara na ruskoj vojnoj podmornici, u kojem je poginulo 14 mornara.

"Tražim od vas da odletite za Severomorsk kako bi lično saslušali izveštaje i usmerili komisiju da otkrije prave uzroke tragedije. Tražim od vas da mi lično podnesete izveštaj po povratku", rekao je Putin Šojguu.

Ruski predsednik primetio je da je do tragedije došlo na "neobičnom istraživačkom plovilu".

"To nije bio običan čamac, od 14 poginulih 7 su bili kapetani prvog ranga, dvojica Heroji Rusije. Ovo je veliki gubitak za flotu, za vojsku uopšte. Moje saučešće porodicama, a vas molim da lično odete u Severomorsk".

"Sve što je moguće mora da bude urađeno kako bi im se pomoglo i kako bi im se pružila podrška", naveo je on tokom sastanka sa Šojguom.

Portparolka Istražnog komiteta Svetlana Petrenko rekla je juče da je počela vojna istraga o požaru na ruskoj vojnoj podmornici.

Rusko Ministarstvo odbrane prethodno je saopštilo da je 14 mornara umrlo od posledica udisanja otrovnih produkata vatre koja je izbila juče, dok je podmornica za istraživanje dubokih voda sprovodila vojni nadzor u ruskim teritorijalnim vodama.

Ministarstvo je dodalo da je vatra ugašena i da se podmornica trenutno nalazi u arktičkoj luci Severomorsk, glavnoj bazi ruske Severne flote.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track