Najnovije vesti

DRUGI ČOVEK KOJI JE HODAO PO MESECU OTKRIO: Imao sam planove da idemo na Mars, ali mi je čuveni fizičar dao neobičan savet i tada se sve promenilo! (VIDEO)
Foto: Profimedia

osvajanje svemira

DRUGI ČOVEK KOJI JE HODAO PO MESECU OTKRIO: Imao sam planove da idemo na Mars, ali mi je čuveni fizičar dao neobičan savet i tada se sve promenilo! (VIDEO)

Planeta

Legendarni američki astronaut Baz Oldrin, koji je 1969. godine u misiji Apolo 11, sa kolegama Nilom Armstrongom i Majklom Kolinsom, boravio na Mesecu, nedavno je nagrađen medaljom Stivena Hokinga za životno dostignuće.

Prilikom dodele nagrade u Cirihu, Oldrin se prisetio susreta sa čuvenim fizičarem.

Tada mu je predstavio svoje planove za stalne letove svemirom, između Zemlje i Marsa.

Oldrin
Oldrinfoto: Profimedia

Hokingov "savet" ga je, međutim, iznenadio.

Slavni naučnik je počeo da kuca tekst obrazom, onako kako je to inače činio... da bi na kraju, svojim kompjuterski sintetizovanim glasom rekao: "Prvo kolonizujmo Mesec!".

Hoking
Hokingfoto: EPA / Jason Szenes

Taj susret je bio prekretnica u njegovom razmišljanju o budućnosti čovečanstva u svemiru.

"Tada sam shvatio šta je sve još potrebno da se uradi pre nego što pošaljemo ljude na Mars. A Mesec je najbolje mesto za to", rekao je Oldrin (89) okupljenima.

I pored toga što je još uvek žestok zagovornik kolonizacije Marsa jer, kako i sam kaže: "Ili istražujemo ili nestajemo!", Baz Oldrin pozdravlja odluku Trampove administracije da se ljudi prvo stacioniraju na Mesecu pre nego što krenu u dalje osvajanje svemira.

Kurir.rs/Futurism Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...