TINEJDŽER JE SNIMIO SILOVANJE I POSLAO ŽRTVI SNIMAK: Sudija mu dao blagu kaznu jer je iz dobre porodice i treba da ide na koledž!
Foto: Profimedia

bruka

TINEJDŽER JE SNIMIO SILOVANJE I POSLAO ŽRTVI SNIMAK: Sudija mu dao blagu kaznu jer je iz dobre porodice i treba da ide na koledž!

Planeta -

Sudija u Nju Džersiju ukoren je zbog blage presude 16-godišnjem dečaku optuženom za silovanje jer dolazi iz "dobre porodice" i treba da ide na top koledž.

Sudija Džejms Trojano odbio je da dozvoli da se tinejdžeru sudi na sudu za odrasle, rekavši da te tvrdnje nisu „tradicionalni slučaj silovanja“ i da dečak nije pokazao „želju za obračunom ili okrutnost“.

Čak se požalio da žrtvi nije rečeno o "razarajućem efektu" kada bi se sudilo koji bi pun dečak imao na suđenju kao odraslom. Međutim, presudu sudije je poništio viši sud.

Prema tužiocima, dečak - imenovan samo kao G.M.C. u sudskim dokumentima - napao je devojku, takođe 16, na zabavi u Nju Džersiju 2017. godine.

Nakon što su oboje pili, navodno je snimao sebe tokom seksa sa njom u zamračenoj sobi, a zatim joj poslao tekst u kojem je pisalo: "Kada ste prvi put imali seksualni odnos bili ste silovani".

Devojčica je povraćala i imala je znakove modrica, a porodica je podnela krivične prijave protiv dečaka.

Tužioci kažu da je 16-godišnja navodna žrtva bila "očigledno opijena, fizički bespomoćna i nesposobna da pruži pristanak" i zatražila da mu se sudi kao odrasloj osobi.

"Ovo nije bilo detinjasto pogrešno tumačenje situacije, niti je to bio nesporazum", tvrde oni. Njegovo ponašanje je izračunato i okrutno. Ovaj stepen kriminalne sofisticiranosti garantuje podizanje ovog slučaja putem prisilnog odricanja od krivičnog suda za odrasle.

Međutim, sudija Trojano se nije složio. Opisujući kako zamišlja "tradicionalni slučaj silovanja", on je rekao da su uglavnom bila uključena dva ili više muškaraca, 'uglavnom naoružana', i spomenuo ideje kao što su 'manhandling' i 'napuštena koliba'.

Sudija je takođe razgovarao o tome kako je devojčica bila pod uticajem alkohola, rekavši da se ne seća mnogo o onome što se desilo.

"Da li verujem da taj čin na bilo koji način pokazuje predumišljaj ili okrutnost sa njegove strane ili sofisticiranost ili predatorsku prirodu? Ne, ja ne mislim".

"Ovaj mladić dolazi iz dobre porodice koja ga je odvela u odličnu školu u kojoj je radio izuzetno dobro."

Spominjući ulogu dečaka kao skauta, sudija je nastavio: „On je očigledno kandidat za ne samo koledž, već i za dobar koledž. Njegovi rezultati za upis na koledž su bili veoma visoki".

On je takođe odbacio dečakove tekstualne poruke jer '16-godišnji klinac koji govori svojim glupostima'. Kao rezultat toga, sudija je naredio dečaku da mu se sudi kao maloletniku - ali je viši sud u Nju Džersiju poništio svoju odluku.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track