Najnovije vesti

DAME NOĆI VIŠE NEĆE SEDETI U IZLOZIMA U AMSTERDAMU: Napaljeni turisti tako kidišu na njih i spopadaju ih da vlasti moraju da ih brane!
Foto: Profimedia

više ništa neće biti isto

DAME NOĆI VIŠE NEĆE SEDETI U IZLOZIMA U AMSTERDAMU: Napaljeni turisti tako kidišu na njih i spopadaju ih da vlasti moraju da ih brane!

Planeta

Prva gradonačelnica Amsterdama želi da zaštiti prostitutke od mnogobrojnih neposlužnih turista - tako što će da ograniči ili zabrani praksu prikazivanja seksualnih radnica u izlozima bordela, prenosi RT.

Gradonačelnica Femke Halsema, liberalka koja podržava prava seksualnih radnika, iznela je plan za obnovu gradske četvrti sa crvenim fenjerima, koji uključuje razbijanje kriminala, premeštanje pojednih objekata kako bi se smanjio broj turista i bordela sa prozorima koji reklamiraju svoje prestitutke na javnim mestima.

foto: Profimedia

"Za mnoge posetioce, seksualne radnice su postale samo privlačne za gledanje. U nekim slučajevima je to praćeno neprimerenim ponašanjem i nepoštovanjem tih žena koje se nalaze u izlozima", stoji u izjavi kabineta gradonačelnice, dodajući da je nezakonita prostitucija u podzemlju doživela velike promene.

Halsema je takođe naglasila potrebu da se spreči trgovina ljudima i rekla je da će se sastati sa seksualnim radnicima i drugim zainteresovanim stranama kako bi razgovarali o svojim predlozima krajem ovog meseca.

foto: Profimedia

Poznato je da je noćni život u Amsterdamu ume da bude nestabilan, a gradski ombudsman Are Zurmond je prošle godine upozorio da se neke turističke tačke pretvaraju u "urbanu džunglu" nakon mraka. Dodao je da policija ima pune ruke posla, jer je došlo do povećanog broja krađa i procvata trgovine drogom.

Zurmond je za ovo okrivio politiku holandske vlade za mnoge probleme sa kojima se suočava Amsterdam.

foto: Profimedia

Ne dešava se prvi put da gradski zvaničnici žele da se pozabave ovim problemima. Ranije su doneli odluku o pooštrenju stepena novčanih kazni koje se plaćaju na licu mesta, koje se odnose na bacanje smeća i uriniranja nasred ulica.

Takođe je smanjen i broj bordela sa izlozima u gradu, iako je više od 300 nastavilo sa radom. Legalnom prostitucijom u Amsterdamu bavi se oko 7.000 ljudi koji uglavnom dolaze iz nerazvijenih zemalja širom sveta. Prostitucija je u Holandiji legalizovana 2000. godine.

Kurir.rs/RT

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...