VATIKAN OTVARA GROBNICE ZBOG MISTERIJE STARE 36 GODINA: Jezivo pismo dalo novi trag o mračnoj sudbini 2 nestale devojčice (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA, Printscreen YouTube

MISTERIJA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA

VATIKAN OTVARA GROBNICE ZBOG MISTERIJE STARE 36 GODINA: Jezivo pismo dalo novi trag o mračnoj sudbini 2 nestale devojčice (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Vatikan je najavio da će otvoriti dve grobnice zbog 36 godina starog slučaja nestanka tinejdžerke. Misteriozni trag poslat je devojčicinoj porodici u pismu prošle godine.

Emanuela Orlandi imala je 15 godina kada je nestala 1983. godine dok je išla na čas flaute u centru Rima.

Uprkos tome što policija smatra da je u pitanju klasičan slučaj kidnapovanja, slučaj je doveo do brojnih spekulacije o ulozi katoličke crkve u njemu i prikrivanju zločina od strane Vatikana.

Međutim, 35 godina nakon Emanuelinog nestanka, anonimna dojava dospela je na naslovne strane i ponovo probudila interesovanje javnosti.

Nepotpisano pismo sadržavalo je samo rečenicu: „Gledaj gde anđeo pokazuje“, uz fotografiju mermerne statue anđela iznad grobnice u tevtonskom groblju u Vatikanu, koje je rezervisano za crkvene velikodostojnike nemačkog i austrijskog porekla.

foto: Printscreen YouTube

Uprkos tome što sve zvuči kao nešto iz Da Vinčijevog koda, Emanuelina porodica iz očaja da bilo kakav trag dovede do istine, pokrenula je peticiju da Vatikan otvori grobnice.

Portparol Vatikana, Alesandro Đisoti, najavio je da će uslišiti molbu porodice i pomoći im da konačno skinu veo misterije.

Orlandijevi, njihovi advokati i članovi Svete stolice sastaće se 11. jula da svedoče otvaranju grobnica. Preliminarna istraga pokazala je da su grobnice otvarane barem jednom od kada su prvi put zapečaćene.

Nestala još jedna devojčica

Mirela Gregori (15), ćerka vlasnika jednog bara, nestala je bez traga 7. maja 1983. i to pre Emanuele. Njoj se gubi svaki trag nakon što je otišla je na sastanak sa poznanikom.

Kurir.rs/RT/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track