Najnovije vesti

OVAKVO SUĐENJE JOŠ NISTE VIDELI: Petao Moris na optuženičkoj klupi jer kukuriče mnogo rano i glasno! I to u Francuskoj, gde je nacionalni simbol! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / France 3 Nouvelle

besne komšije

OVAKVO SUĐENJE JOŠ NISTE VIDELI: Petao Moris na optuženičkoj klupi jer kukuriče mnogo rano i glasno! I to u Francuskoj, gde je nacionalni simbol! (VIDEO)

Planeta

U gradu Rošforu na jugoistoku Francuske danas je počelo neobično suđenje petlu Morisu koji kukuriče suviše glasno i mnogo rano i zbog toga uznemirava susede koji su podneli tužbu protiv vlasnika, preneo je radio Frans enfo (France Info).

Na sudu je bila vlasnica Morisa Korin Feso koja je novinarima ispred sudnice rekla da bi Moris, kad bi znao da govorio, rekao: "Ostavite me na miru i pustite me da pevam".

Moris se nije lično pojavio na sudu ali je dobio podršku drugih petlova, jer su mnogi vlasnici živine došli ispred suda sa svojim petlovima u znak podrške.

Najglasniju podršku Morisu su pružili petlovi Atila, Kazanova i Žan-Rene, naveli su njihovi vlasnici.

foto: YouTube prtscr / France 3 Nouvelle

Sud je posle kratkog ročišta saopštio da će konačnu odluku doneti 5. septembra, a dotle je moguće "pomirenje" suseda i Morisa.

Susedi, bračni par penzionera, odlučili su da podnesu tužbu jer su, kako kažu, nekoliko puta upozorili Korin Feso da nekako ućutka petla.

Morisa, raskošnog petla sa riđim i crnim perjem čije su fotografije osvanule u lokalnim medijima, susedi terete za zvučno uznemiravanje jer petao već oko 6.00 ujutro počne da kukuriče.

Petao je inače nacionalni simbol Francuske.

Kurir.rs / Beta

Foto: YouTube prtscr / France 3 Nouvelle

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...