Najnovije vesti

OVI CRTEŽI NAJBOLJE POKAZUJU KROZ KAKVE MUKE PROLAZE DECA MIGRANATA: Nema šale, nema smeha, svi su zarobljeni iza rešetaka (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

objavljen poražavajući izveštaj

OVI CRTEŽI NAJBOLJE POKAZUJU KROZ KAKVE MUKE PROLAZE DECA MIGRANATA: Nema šale, nema smeha, svi su zarobljeni iza rešetaka (VIDEO)

Planeta

Deca migranata, smeštena u prihvatnim centrima na američko-meksičkoj granici, borave u prenatrpanim kavezima u neljudski uslovima, a kako se to odražava na mališane pokazuju i njihovi crteži.

Predsednica Američke akademije za pedijatriju, doktorka Sara Goza, pokazala je nekoliko crteža i objasnila da deca migranata sebe najčešće vide kao taoce, iza rešetaka, sa tužnim izrazima lica. Neka od njih su prikazana kako spavaju pokrivena folijama, a neka kako uplašeno posmatraju svet izvan kaveza.

foto: Youtube/Printscreen


Kako kaže, prvo šta vas dočeka kada otvorite vrata prihvatilišta jeste jak, neprijatan miris urina i znoja. Sledeće što se može ugledati je more dece, i starije i mlađe, bez pratnje roditelja.

foto: Youtube/Printscreen


"Njihova lica ništa ne pokazuju, nema šala, nema smeha. Sve što možete da čujete jeste škripanje folije koju koriste kao ćebad. Mogla bih da ih opišem kao ljude koji su zaključani u kavezima za pse. I tu tišinu je jako teško istrpeti", rekla je doktorka.


Početkom ovog meseca je generalni inspektor jednog od departmana za bezbednost predao je izveštaj sa priloženim fotografijama koje paraju srca.

Izveštaj je obuhvatio pet migrantskih centara u dolini Rio Grandea u Teksasu i u njemu se može saznati da su migranti često primorani da spavaju na podu ovih ustanova, higijenu održavaju vlažnim maramicama i nemaju pristup tuševima. Podaci pokazuju da je 31 procenat dece u ovim centrima ostalo duže od dozvoljenih 72 sata, a da su neka tu čak dve nedelje.

 

Kurir.rs/Dejli mejl
Foto: Youtube/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...