MILIJARDER KRENUO DA PROSLAVI 61. ROĐENDAN, PA SE SRUŠIO U ATLANTSKI OKEAN: Bio je američki KRALJ UGLJA, a zabavljao se sa jednom veoma poznatom damom (VIDEO)
Sa bivšom ženom Tajgera Vudsa, Foto: Profimedia

stradao na bahamima

MILIJARDER KRENUO DA PROSLAVI 61. ROĐENDAN, PA SE SRUŠIO U ATLANTSKI OKEAN: Bio je američki KRALJ UGLJA, a zabavljao se sa jednom veoma poznatom damom (VIDEO)

Planeta -

U padu helikoptera koji se srušio nedaleko od Velikog ostrva na Bahamima poginulo je 7 Amerikanaca, a među njima je bio i milijarder Kris Klajn (60).

Takozvani kralj uglja i njegova ćerka Kameron poginuli su u padu helikoptera kod ostrva Grand Kej kada su se vraćali sa Bahama na Floridu.

Rudarski milijarder iz Zapadne Virdžinije trebalo je da proslavi 61. rođendan nekoliko sati kasnije.

Inače, Klajn je osnovao kompaniju "Forsajt enerdži" koja važi za vodećeg proizvođača termalnog uglja, a smatra se da je bio težak 1,7 milijardi evra.

Na sam vrh industrije uglja došao je pre nego što je 2015. prodao svoj udeo.

"Danas smo izgubili veliku zvezdu, a ja sam izgubio bliskog prijatelja. Klajn je izgradio carstvo i u svakoj prilici bio je spreman da pruži. Kakav divan i voljen čovek", napisao je na društvenim mrežama guverner Zapadne Virdžinije Džim Džastis.

Američki mediji podsećaju da je Kris dva puta bio oženjen i imao je dve ćerke i dva sina.

Prva supruga, Sabrina, preminula je od kancera dojke 1987. godine, a od druge žene Keli razveo se 2000. godine.

U centar pažnje dospeo je i 2013. kada je započeo vezu sa bivšom ženom čuvenog golfera Tajgera Vudsa, Elin Nordegren (39).

Par je bio zajedno godinu dana pre nego što su se razdvojili. Međutim, 2016. su se pomirili pre nego što su se ponovo razišli.

Zanimljivo je da je Klajn pohađao Univerzitet Maršal u Hantingtonu pre nego što je napustio školu sa 22 godine i počeo da se bavi ugljem. I sam Univerzitet, kome je Klajn donirao značajnu sumu novca, objavio saopštenje u kome izražava tugu zbog njegove smrti.

Kurir.rs/CBS Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track