NOVA DRAMA ODBEGLE ARAPSKE PRINCEZE: Vladar Dubaija neće je ostaviti na miru! Sledi pravna bitka oko dece u Londonu!
Foto: Profimedia

PREOKRET

NOVA DRAMA ODBEGLE ARAPSKE PRINCEZE: Vladar Dubaija neće je ostaviti na miru! Sledi pravna bitka oko dece u Londonu!

Planeta -

Vladar Dubaija šeik Muhamed bin Rašid Maktum uskoro bi pred sudom mogao da svedoči o svom odnosu prema ćerki, princezi Latifi što bi trebalo da bude ključno za postupak parnice sa njegovom suprugom princezom Hajom koja je pobegla u London.

Najmlađa supruga vladara Dubaija mesecima je detaljno planirala bekstvo u London sa svoje dvoje dece nakon što je saznala da ju je suprug lagao o "zatvaranju i mučenju njegove starije ćerke princeze Latife", prenosi Dejli Mejl.

Veruje se da se 45-godišnja Haja bint al Husein, sada krije u Velikoj Britaniji sa 11-godišnjom ćerkom Džalilom i 7-godišnjim sinom Zajedom i da je spremna za višemilionski razvod i oštru borbu za starateljstvo nad decom.

Prema pisanju britanskog lista, princeza Haja, jedna od šest šejkovih žena, saznala je istinu o tome šta je njen suprug uradio sopstevnoj ćerki i bojala se da će se isto desiti i njoj.

"Princeza se verovatno uplašila da bi nešto slično moglo da se dogodi njoj i njenoj deci i zato je odlučila da ode", rekao je izvor blizak porodici.

Ćerka vladara Dubaija, Latifa Muhamed al Maktum napustila je Dubai na jahti prošle godine, ali su je uhapsili specijalci i trenutno se nalazi u zatvoru. Ona je pre hapšenje snimila nekoliko videa u kojima je rekla da joj je život privid, da su je mučili i da je dve godine bila u zatvoru nakon što je kao tinejžerka pokušala da pobegne.

Princeza Haja se sada navodno nalazi u svojoj kući, vrednoj 85 miliona funti, u Kensingtonu gde čeka početak suđenja sledećeg meseca. Šeik Maktum je pred Porodičnim odeljenjem Visokog suda u Londonu pokrenuo pravni postupak protiv princeze Haje u kome će se odlučivati o starateljstvu nad dvoje njihove dece, a ročište je zakazano za 30. jul, piše britanski list.

Kurir.rs/Tanjug

Fotzo: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track