BERLUSKONI OTKRIO O ČEMU JE PRIČAO S PUTINOM: Obećao sam mu i uradiću sve, a on to zna i ceni! (VIDEO)
Foto: EPA

OBEĆANJE

BERLUSKONI OTKRIO O ČEMU JE PRIČAO S PUTINOM: Obećao sam mu i uradiću sve, a on to zna i ceni! (VIDEO)

Planeta -

Bivši premijer Italije Silvio Berluskoni ispričao je medijima da je uverio ruskog predsednika Vladimira Putina na sastanku u Rimu da će raditi na tome da Rusija bude neodvojivi deo Evrope i da se stavi tačka na "apsurdne sankcije".

"Normalno, ja sam mu potvrdio da ćemo raditi na tome da Rusija sve više postaje neodvojivi deo Evrope i deo slobodnog sveta, kome ona pripada i po istoriji i po pozivu, i da se stavi tačka na apsurdne sankcije", izjavio je Berluskoni u intervjuu za milanski Đornale.

Po njegovim rečima - Putin to zna i ceni.

Bivši premijer je podsetio i da je upravo on bio inicijator potpisivanja istorijskog sporazuma u Pratika-di-Mare o stvaranju Saveta Rusija-NATO.

foto: Printscreen Twitter/Ruptly TV

"Treba da se vratimo tom duhu, kako bismo zajedno, Rusija i Zapad, odgovorili na velike izazove narednih godina", izjavio je Berluskoni. Najpoznatiji italijanski političar je rekao da je srećan zbog dobrih odnosa Putina i potpredsednika Vlade Italije Matea Salvinija, jer "sve što jača prijateljstvo Rusije i Italije je dobro za našu državu".

foto: EPA

Podsećamo, Putin je u četvrtak posetio Rim, gde se sastao sa papom Franjom, predsednikom Italije Serđom Matarelom i premijerom Đuzepeom Konteom. Na kraju zvaničnog programa, kasno uveče, ruski lider je imao i prijateljski sastanak na međunarodnom aerodromu "Fjumičino" sa Silvijem Berluskonijem.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track