OGLASILI SE NOVI I STARI PREMIJER GRČKE Micotakis: Premalo nas je da bi ostali podeljeni, Cipras: Danas uzdignute glave prihvatamo presudu naroda
Foto: AP/Petros Giannakouris

izbori u grčkoj

OGLASILI SE NOVI I STARI PREMIJER GRČKE Micotakis: Premalo nas je da bi ostali podeljeni, Cipras: Danas uzdignute glave prihvatamo presudu naroda

Planeta -

Lider Nove Demokratije Kirjakos Micotakis večeras je, posle pobede na vanrednim parlamentarnim izborima, obećao da će naporno raditi na tome da zastupa sve Grke.

"Premalo nas je da bismo ostali podeljeni", rekao je Micotakis, prenosi Katimerini.

Micotakis, koji bi sutra trebalo da položi zakletvu kao novi premijer Grčke, rekao je da je dobio snažan mandat koji će mu pomoći da promeni Grčku i primeni program o smanjenju poreza, otvaranju više radnih mesta i privlačenju dodatnih investicija, navodi Rojters.

"Društvo je poslalo jasnu poruku u korist rasta, stvaranja radnih mesta i bezbednosti", naveo je Micotakis dodajući da će se transparentnost i meritokratija vratiti u Grčku i da će se ta zemlja glasnije čuti u Evropi.

Micotakis je istakao da upravljanje zemljom preuzima svestan svoje odgovornosti prema narodu, prenosi ANA.

On je poručio da na "presudu naroda" gleda sa skromnošću i poštovanjem.

Micotakis je rekao da neće razočarati grčki narod i najavio da će poslanici raditi i tokom leta pošto "budućnost ne može da čeka".

Grčki premijer Aleksis Cipras izjavio je večeras da poštuje volju naroda, koji je na prevremenim parlamentarnim izborima glasao za dolazak na vlast opozicione Nove demokratije.

"Danas uzdignute glave prihvatamo presudu naroda", rekao je Cipras obraćajući se novinarima.

On je dodao da je njegova partija Siriza morala da donese teške odluke, koje su imale teške političke posledice, kako bi, kako je naveo, dovela Grčku tamo gde je danas, prenosi Rojters.

Cipras je pozvao lidera Nove demokratije Kirjakosa Micotakisa i čestitao mu pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima, rekao je ranije jedan zvaničnik Micotakisove stranke.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Petros Giannakouris)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track