SUZANA NESTALA NA KRITU: Otišla na trčanje pre 6 dana i nije se vratila! Porodica je očajnički traži, celo ostrvo na nogama (FOTO)
Foto: Printscreen: Facebook/Searching for Suzanne

IZGUBIO JOJ SE SVAKI TRAG

SUZANA NESTALA NA KRITU: Otišla na trčanje pre 6 dana i nije se vratila! Porodica je očajnički traži, celo ostrvo na nogama (FOTO)

Planeta -

Vlasti na grčkom ostrvu Krit su pokrenule potragu za nestalom američkom naučnicom Suzanom Iton, koja je prošle nedelje boravila tamo na konferenciji u Pravoslavnoj akademiji u blizini severozapadnog grada Hanija.

Suzana (59) je molekularni biolog na Institutu u Drezdenu u Nemačkoj, a nestala je prošlog utorka. Kolege koje su sa njom bile na konferenciji su rekle vlastima da veruju da je Suzana otišla na trčanje.

Policija i vatrogasci tragaju za njom, a pomoć im pružaju i lokalni volonteri. Oni su u petak pretražili čitavu oblast.

Emili Kapers, rođaka nestale naučnice, rekao je za AP da je Suznin muž, britanski naučnik Entoni Hjuman (57), zajedno sa dvojicom sinova doputovao na Krit kako bi pomogli u potrazi. Dronovi, brodovi i avioni pretražuju oblast u blizini Hanije.

Proširena potraga uključuje specijalno obučene pse kao i opremu potrebnu za pretragu na moru, saopštili su njeni prijatelji, porodica i kolege u nedelju na Fejsbuku.

U postu kažu da je Iton poslednji put viđena kako svira klavir, a onda je otišla na trčanje između 15 i 17 sati, uprkos visokoj temperaturi, prenosi Dejli Mejl.

Izvršen je pretres njene sobe u kojoj je pronađena žuta haljina u kojoj je viđena ranije, ali nema patika. Njena porodica je navela da su u sobi prinađena sva njena dokumenta, mobilni telefon i novčanik.

"Zbog nepristupačnog terena i ekstremne vrućine, verujemo da je najverovatnija mogućnost da se Suzana ili pregrejala pa je zatražila zaklon ili je možda pala", navodi se na Fejsbuku.

Prema njihovim rečima, Iton je išla na trčanje svakog dana na pola sata, ali nije poznato u kom smeru je otišla na dan nestanka.

Te večeri trebalo je da ide na sastanak u 18 popodne, na koji nikad nije stigla.

Kurir.rs/Dejli Mejl/AP

Foto: Printscreen/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track