Najnovije vesti

BRITANSKI AMBASADOR ISPLJUVAO TRAMPA I IZAZVAO HAOS: Tereza Mej ga vatreno brani, a evo šta mu je šef Bele kuće poručio!
Foto: EPA / Shawn Thew

diplomatski skandal

BRITANSKI AMBASADOR ISPLJUVAO TRAMPA I IZAZVAO HAOS: Tereza Mej ga vatreno brani, a evo šta mu je šef Bele kuće poručio!

Planeta

Britanska premijerka Tereza Mej ima puno poverenje u britanskog ambasadora Kima Daroka, koji je kritikovao administraciju američkog predsednika Donalda Trampa i njegovu administraciju u imejlovima koji su procureli u javnost. Međutim, premijerka je naglasila da se ne slaže sa ocenom koju je izneo ambasador.

Portparol Tereze Mej je dodao da je curenje informacija bilo apsolutno neprihvatljivo i da je kabinet premijerke stupio u kontakt sa Belom kućom.

Vlada je započela istragu oko toga kako su imejlovi procureli, a portparol Tereze Mej je izjavio da je "posao ambasadora da daje iskrene stavove", ali se gospođa Mej "ne slaže sa ovom procenom".

Ser Kim Darok, britanski ambasador u SAD je u imejlovima opisao administraciju Donalda Trampa kao "nesposobnu".

Britanski ambasador u SAD ocenio je da je Trampova administracija nesposobna i disfunkcionalna i da je mala verovatnoća da će se poboljšati, otkrivaju diplomatske depeše koji su procurile u javnost.

Američki predsednik Donald Tramp se takođe oglasio povodom ovog događaja i naveo je da ni "oni nisu veliki obožavaoci tog čoveka i da oni nije dobro služio Velikoj Britaniji".

Britanski Forin ofis nije osporio autentičnost ovih dokumenata, ali je naveo da njihovo objavljivanje predstavlja "štetno ponašanje" i da javnost očekuje do diplomata pruži "iskrene procene politike u zemlji gde službuje".

U dokumentima, koje je objavio "Mejl on Sandej", Trampova politika o Iranu ocenjuje se kao "nekoherentna i haotična".

Kurir.rs/BBC

Foto: EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...