Najnovije vesti

KIMOVA SESTRA SVE MOĆNIJA: Držala se po strani, ali sve se promenilo posle poslednjeg susreta Trampa i severnokorejskog lidera! (VIDEO)
Foto: AP

penje se polako

KIMOVA SESTRA SVE MOĆNIJA: Držala se po strani, ali sve se promenilo posle poslednjeg susreta Trampa i severnokorejskog lidera! (VIDEO)

Planeta

Mlađa sestra severnokorejskog lidera Kim Džong-una, Kim Jo-džong, koja trenutno obavlja posao direktora severnokorejskog Sekretarijata za propagandu i agitaciju, dobija sve veću moć u zemlji, tvrdi južnokorejska obaveštajna agencija.

Kim Jo-džong mogla bi da postane moćna gotovo kao neki visoki pomoćnici Kim Džong-una.

Kako se navodi, ona se držala po strani nakon što drugi samit SAD i Severne Koreje održan u februaru nije dao željene rezultate, ali je sve više prisutnija u javnosti posle vanrednog susreta Kima i američkog predsednika Donalda Trampa u Demilitarizovanoj zoni između dve Koreje.

Ona bi mogla kakko prenose mediji da uđe među 10 najmoćnijih ljudi u zemlji, o čemu govori podatak da je pre dva dana, na obeležavanju 25 godišnjice smrti osnivača Kim Il Sunga bila među 10 funkcionera kojima je Kim bio okružen. Kim Jo-džong je sedela četiri mesta od brata, a prema tvrdnjama južnokorejskih obaveštajaca, njena moć raste.

"Sudeći po fotografijama ona ima rang kao predsednik Narodne Skupštine Čoe Rjong-hae i potpredsednik vladajuće Korejske narodne partije Ru Su-jong", rekao je predsednik južnokorejskog skupštinskog obaveštajnog Odbora Li Hje Hun koji informacije dobija od obaveštajnih službi.

 

Kurir.rs/Tanjug

 Foto AP

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...