HARADINAJ SE PONADAO PRIZNANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Isplivali detalji bruke kako je naseo na dogovor sa lažnim Porošenkom! (VIDEO)
Foto: AP / Visar Kryeziu

ruski komičari

HARADINAJ SE PONADAO PRIZNANJU LAŽNE DRŽAVE KOSOVO: Isplivali detalji bruke kako je naseo na dogovor sa lažnim Porošenkom! (VIDEO)

Planeta -

Ramušu Haradinaju, takozvanom premijeru lažne države Kosovo, smejao se ceo svet u aprilu kada je naseo na šalu poznatih ruskih komičara, a sada su isplivali detalji tog telefonskog "trolovanja".

U delovima razgovora sa ruskim komičarima Vladimirom Kuznjecovim (Vovanom) i Aleksejem Stoljarovim (Leksusom), čuje da se jedan od njih predstavio kao tadašnji predsednik Ukrajine Petar Porošenko koji ga je ubedio da ga pred izbore podrži na svom Tviteru.

Uz podršku Porošenku, Haradinaj je dao podršku i izmišljenom "budućem premijeru" Vovanu Leksusu, što je zapravo samo kombinacija umetničkih imena dvojice komičara.

"Ukrajinskom narodu želim slobodne i demokratske izbore. Svom prijatelju Petru Porošenku i njegovom budućem ministru Vovanu Leksusu želim sve najbolje i pobedu kako bi predvodili Ukrajinu na putu evropskih integracija. Kosovo i Ukrajina stoje zajedno kao nacije slobode i prosperiteta“, napisao je Haradinaj na Tviteru krajem aprila ove godine.

Tvit koji je ubrzo obrisao objavio je nakon razgovora sa lažnim Porošenkom koji mu je obećao da će, ukoliko ponovo osvoji predsedničke izbore, priznati nezavisnost Kosova i zatražio njegovu podršku.

"Nadam se da će kod vas sve biti u redu i želim vam srećan Uskrs. To je veoma važno za zemlju, moliću se za vas na svim nivoima izbora“, rekao je Haradinaj.

"Da, mislim da ću posle moje pobede priznati Kosovo kao nezavisnu državu“, odgovorio mu je lažni predsednik Ukrajine.

"To bi bio divan korak, ispravan korak. Hvala veliko. Ima li nešto što ja mogu učiniti za Vašu pobedu na izborima do Uskrsa", upitao je Haradinaj.

"Najbolje što možete učiniti za mene je da me podržite kao predsednika“, odgovorio je lažni Porošenko.

foto: Printscreen YouTube/NTV

Tada je Haradinaj ponudio da na svom Tviter nalogu objavi fotografiju sa Porošenkom i napiše da se moli za ukrajinski narod i pobedu predsednika Porošenka. Na predlog lažnog Porošenka da Haradinaju pošalje tačan tekst koji bi trebalo da objavi na Tviteru, kosovski premijer je odgovorio potvrdno.

"Ja ću vam pročitati tekst koji možete prilagoditi, to je tekst koji i lideri drugih zemalja dele, a možete i Vi…“ rekao je Haradinaju lažni Porošenko nakon čega je kosovski premijer podelio sporni tvit.

"Kosovski premijer, Ramuš Haradinaj, poželeo je sinoć pobedu na ukrajinskim izborima Porošenku i njegovom budućem premijeru, Vovanu Leksusu“, pohvalio se na istoj društvenoj mreži Vladimir Kuznjecov nakon što je Haradinaj naseo na razgovor sa komičarima.

Kurir.rs / Kossev

Foto: AP / Visar Kryeziu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track