TERORISTI UPALI AUTOMOBILOM-BOMBOM U HOTEL: Najmanje 15 mrtvih u napadu Al Šababa u Somaliji! Borba sa islamistima još traje!(FOTO)
Foto: Profimedia

sastanak zvaničnika

TERORISTI UPALI AUTOMOBILOM-BOMBOM U HOTEL: Najmanje 15 mrtvih u napadu Al Šababa u Somaliji! Borba sa islamistima još traje!(FOTO)

Planeta -

Islamistička grupa Al Šabab izvela je danas napad automobilom bombom u somalijskom gradu Kismaju, saopštila je somalijska policija, navodeći da je moguće da je u napadu poginuo veliki broj ljudi.

Napad je izveden u jednom hotelu u vreme sastanka somalijskih regionalnih zvaničnika koji su diskutovali o predstojećim lokalnim izborima.

Posle napada je usledila pucnjava iz vatrenog oružja, koja je prema rečima somalijskih policajaca trajala sat i po vremena, preneo je Rojters.

Prema pisanju lokalnih medija, poginula je popularna kanadsko-somalijska novinarka Hodan Nalaja, kao i njen suprug.

Al Šabab je saopštio da su njegovi pripadnici posle napada bombom uspeli da zauzmu hotel.

"Nemamo potvrđen broj mrtvih, ali u hotelu je bilo mnogo ljudi i broj mrtvih mogao bi da bude velik", rekao je policijski kapetan Abdulahi Isak Rojtersu.

Portparol Al Šababa rekao je da su pripadnici te terorističke grupe posle napada bombom ušli u hotel, gde se još uvek bore sa somalijskim policajcima.

"U hotelu ima mnogo mrtvih, uključujući i jednog belca. Sada kontrolišemo hotel", rekao je portparol Al Šababa.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Profimedia, arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track