Najnovije vesti

KAMERE SNIMILE GRANATIRANJE TELEVIZIJE U KIJEVU: Haos počeo zbog novog filma Olivera Stouna, državu posebno razbesneo intervju sa Putinom! (VIDEO)
Foto: AP/EPA/Youtube

terorizam u ukrajini

KAMERE SNIMILE GRANATIRANJE TELEVIZIJE U KIJEVU: Haos počeo zbog novog filma Olivera Stouna, državu posebno razbesneo intervju sa Putinom! (VIDEO)

Planeta

Nepoznati napadači pucali su na zgradu televizije "112. Ukrajina" u Kijevu, a policija je okvalifikovala incident kao teroristički akt.

Trenutak granatiranja zabeležile su kamere za nadzor, a može se videti kako granata udara u zid zgrade.

Stigavši na poziv, policija je zatekla oštećenu fasadu zgrade i okružila teritoriju. Pronađena je ispaljena cev bacača granata koja će biti poslata na analizu.

U napadu niko nije povređen.

Inače, ranije je televizija 112. Ukrajina pozvala međunarodne organizacije u vezi sa pritiskom i pretnjama koje su počele da stižu zbog objave o novom filmu američkog reditelja Olivera Stouna "U borbi za Ukrajinu" (Revealing Ukraine).

Televizija je najavila prikazivanje ovog filma narednih dana. Prema navodima, Stoun i ukrajinski dokumentarista Igor Lopatenok pokušali su da objasne krizu u Ukrajini. Zbog toga je Stoun uzeo ekskluzivni intervju od predsednika Rusije.

Oni su, između ostalog, razgovarali o incidentu u Kerčkom moreuzu. Generalni tužilac Ukrajine Jurij Lucenko zapretio je televiziji da će odgovorati u slučaju da prikaže film.

Kurir.rs/Sputnjik Foto: Youtube/AP/EPA

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...