Najnovije vesti

KO JE SVE PUTOVAO AVIONOM MILIJARDERA PEDOFILA: Usluge Lolita Ekspresa koristili mnogi moćnici, pored Klintona tu je u britanski princ, poznati glumci i manekeni...(VIDEO)
ilustracija, Foto: Profimedia

sramota

KO JE SVE PUTOVAO AVIONOM MILIJARDERA PEDOFILA: Usluge Lolita Ekspresa koristili mnogi moćnici, pored Klintona tu je u britanski princ, poznati glumci i manekeni...(VIDEO)

Planeta

Boing 717, nazvan "Lolita ekspres", osuđeni pedofil Džefri Epstajn nekada je koristio da prevozi svoje poznate i moćne prijatelje širom sveta.

Zloglasni privatni avion nosio je istaknute putnike, uključujući bivšeg američkog predsednika Bila Klintona, princa Endrua, Kevina Spejsija, Krisa Takera i Naomi Kembel.

Sada je luksuzni komercijalni avion ponovo došao u centar pažnje nakon hapšenja nekadašnjeg vlasnika Epstajna po optužbama za seksualno zlostavljanje i trgovinu maloletnicama.

Finansijer i milarder optužen je da je zlostavljao i podvodio devojčice u "ogromnoj mreži maloletnih žrtava", a njegov nekadašnji avion je oduvek smatran mestom zločina.

Fotografije unutrašnjosti aviona pokazuju plišane, prijatne prostorije u kojima su uživali Epstajnovi slavni prijatelji. Međutim, iza udobnog nameštaja i skupih tepiha, mlaznjak krije mračnu prošlost.

Epstajn je koristio boing za svoje nelegalne seksualne aktivnosti i prevoženje maloletnih devojaka između svojih rezidencija u Njujorku i Palm Biču.

Žrtve tvrde da je Epstajn tada u avionu imao veliki krevet u kome su devojke morale da imaju grupni seks sa njegovim gostima i ispunjavaju njihove perverzne fantazije.

Virdžinija Roberts, jedna od žrtava koja je podnela tužbu protiv milijardera tvrdeći da ju je on "regrutovao" kada je imala 15 godina, navodi da je godinama trpela seksualna zlostavljanja u avionu, kao i u njegovim domovima u Njujorku, palm Biču, Novom Meksiku i Devičanskim ostrvima.

Ona je rekla da joj je Epstajn uvek platio nakon što bi "zabavila" njegove prijatelje u avionu.

Lista njenih zlostavljača uključuje imena britanskog princa Endrua i profesora prava na Harvardu Alana Drešovica. Oba imena se pojavljuju u dnevnicima letenja do kojih je došao Dejli mejl.

Drešovic, koji je pomogao Epstajnu da 2007. godine sklopi tajni dogovor o priznanju krivice i bude kažnjen sa samo 13 meseci zatvora, pojavljuje se u dnevniku letova 11 puta, ali je oštro negirao da je leteo sa mladim devojkama.

Princ Endru, koji se pojavljuje pored Robertsove na sada već čuvenoj fotografiji, takođe poriče da je imao seks sa maloletnim tinejdžerkama.

Robertsova tvrdi da je videla bivšeg predsednika Klintona na letu do Epstajnovog privatnog ostrva na Devičanskim ostrvima.

Dnevnici pokazuju da je Klinton Epstajnovim avionom obišao destinacije kao što su Burnej, Norveška, Rusija, Singapur, Hongkong, Japan, Azurna obala, Afrika, Belgija i Kina.

Evidencije o letovima koje su dostavljeni Federalnoj upravi za avijaciju pokazuju da je Klinton na neka putovanja vodio 10 agenata američke tajne službe.

Klinton je pre par dana prekinuo tišinu o Epstajnovom hapšenji i distancirao se od njega, navodeći da ne zna ništa o navodnim zločinima, čak i onim koje je finansijer pre 12 godina priznao.

On navodi da je samo četiri puta putovao Epstajnovim avionom, uprkos tome što dnevnici leta pokaziju da je boing koristio najmanje 12 puta.

Dokument sadrži brojna druga istaknuta imena, kao što su bivši savetnik za nacionalnu bezbednost Sendi Berger, bivši kolumbijski predsednik Andres Pastrana i bivši predsednik Harvarda Leri Samers.

Redovan putnik u Epstajnovom boingu bila je i starleta Gislana Maksvel, saradnica i bivša devojka milijardera, koja je optužena da mu je pomagala u vrbovanju devojaka.

Nije poznato gde se danas nalazi zloglasni avion.

Kurir.rs/Daily mail Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...