PRINC ČARLS UMALO DA OPET POSTANE UDOVAC: Otkriveni šokantni detalji leta helikoptera koji je prevozio vojvotkinju od Kornvola! Smrt izbegla DVA PUTA (VIDEO)
Foto: Printscreen, AP

opasno

PRINC ČARLS UMALO DA OPET POSTANE UDOVAC: Otkriveni šokantni detalji leta helikoptera koji je prevozio vojvotkinju od Kornvola! Smrt izbegla DVA PUTA (VIDEO)

Planeta -

Helikopter Vojvotkinje od Korvola bio je na "sekunde od katastrofe" kada je istog dana bio umešan u dva incidenta u vazduhu.

Sikorski S7 je bio primoran da se odmakne kako bi izbegao sudare u vazduhu dok je prevozio Kamilu iz Sandringema do njene kuće u Viltšajeru

Prvo je za devet sekundi izbegao sudar sa avionom koji je prevozio padobrance.

Kontrolor vazdušnog saobraćaja u RAF Marham, Norfolk, koji je pratio let, rekao je istražiteljima da je rizik od sudara bio "visok".

Nakon što je helikopter pokušao da sleti 45 minuta kasnije, morao je da očajnički izbegne jedrilicu koja mu se opasno približila.

Pilot je rekao da je imao sreće da je ugledao jedrilicu udaljenu 800 metara dok je "leteo u sunce".

Oba incidenta dogodila su se 25. jula prošle godine nakon što su Kamila i princ Čarls posetili izložbu cveća u Sandringemu, prema izveštajima britanskog aerodromskog odbora.

Mislilo se da je Čarls ostao u Norfolku dok je helikopter koji je prevozio njegovu suprugu poleteo u 13.11 iz Anmer Hola, kuće princa Vilijama.

Šest minuta nakon što je poleteo, RAF Marham je kontrolisao vazdušni saobraćaj - vidio je de Havilland Canada DHC-6 firme Skajdajv Četeris.

Pilota DHC-a, koji je išao prema prema Sikorskom, trebao je da upozori RAF Lakenhiz iz Safloka.

Prema izveštajima to bio „njegov osmi let toga dana“.

RAF Lakenheath je napravio "brojne" pokušaje da kontaktira pilota DHC-6, koji se nije odazvao jer je bio "ometen od strane putnika u pozadini".

Onda minut kasnije - RAF Marham je upozorio da se Sikorski DHC-6 približava sa 200 kilometara na sat.

Pilot Sikorskog je bio primoran da podigne svoju visinu na 1.600 metara - a DHC-6 koji se uspinjao nije uspeo da se okrene.

Zatim je pilot Sikorski skrenuo desno u isto vreme kada se u kokpitu oglasilo upozorenje i kontrolor RAF Marham mu je rekao da se udalji.

Rečeno je da je pilot DHC-6 video helikopter "ušao u njegovo vidno polje iza instrument table" - što ga je navelo da skrene udesno.

Manje od sat vremena kasnije, kada je Sikorski stigao, izbegao je jedrilicu na 1.800 metara.

Kurir.rs/Daily star Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track