Najnovije vesti

RAKETU VAZDUH-VAZDUH PRODAVALI PREKO VOCAPA: Italijanska policija u neverici! Zaplenili gomilu oružja i nacističkih simbola, ali ovome se nisu nadali! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP / Tino Romano / ANSA

istraga neofašista

RAKETU VAZDUH-VAZDUH PRODAVALI PREKO VOCAPA: Italijanska policija u neverici! Zaplenili gomilu oružja i nacističkih simbola, ali ovome se nisu nadali! (FOTO, VIDEO)

Planeta

Italijanska policija privela je trojicu muškaraca, među kojima i jednog koji je povezan sa neofašističkom političkom strankom, nakon što je otkrila veliku količinu oružja, uključujući jednu raketu vazduh-vazduh, kao i materijal sa nacističkim simbolima.

Policija je saopštila da je ovo otkriće rezultat prethodne istrage o Italijanima koji su učestvovali u ratu u istočnoj Ukrajini, prenosi AP.

Pronađena vazduh-vazduh tipa Matra Super 530 F, francuske proizvodnje koja, kako se čini, bila korišćena u katarskoj vojsci. Naknadnim proverama utvrđeno je da je oružje u dobrom i funkcionalnom stanju ali bez eksplozivnog punjenja, prenosi Rojters.

Osumnjičeni su pokušavali da prodaju raketu u kontaktima preko aplikacije Vacap, navela je policija.

Osim toga, pronađeno je 26 pušaka, 20 bajoneta, 306 delova oružja uključujući prigušivače, kao i više od 800 metaka različitog kalibra.

Oružje je poreklom iz Austrije, Nemačke i SAD. U saopštenju objavljenom u poneđeljak, policija u Torinu izjavila je da se jedan od uhapšenih muškaraca 2001. godine bezuspešno kandidovao za Senat kao kandidat neofašističke stranke "Forca Nuova".

U njegovoj kući u Galarateu, policija je pronašla gotovo 30 lovačkih pušaka, pištolja i bajoneta, kao i municiju i stare nacističke plakete sa svastikom.

Dva druga muškarca uhapšena su nakon što je policija pronašla raketu proizvedenu u Francuskoj u hangaru na aerodromu koju su, kako se veruje, pokušavali da prodaju, prenosi agencija.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: AP / Tino Romano / ANSA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...