Najnovije vesti

SIJARTO OZBILJNO OPTUŽUJE: Evropa otvoreno podržava švercere ljudi! Očigledno da Brisel ima interes od dolaska migranata!
Foto: EPA / Malton Dibra

poruke iz brisela

SIJARTO OZBILJNO OPTUŽUJE: Evropa otvoreno podržava švercere ljudi! Očigledno da Brisel ima interes od dolaska migranata!

Planeta

Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto optužio je danas pojedine zapadne zemlje, članice Evropske unije, da su "otvoreno stale na stranu" švercera ljudi, navodeći da se ta "politički podržana" operacija, koju je organizovalo više zemlja, sprovodi na Sredozemnom moru.

"Jasno je da migracija može da se zaustavi ne samo na kopnu, već i na Sredozemnom moru, ali oni i dalje podržavaju i otvoreno ohrabruju švercovanje ljudi", rekao je Sijarto u pauzi skupa sa kolegama iz EU u Briselu.

On je, kak prenosi MTI, dodao da je očigledno da Brisel i pojedine zemlje imaju interes od dolaska sve više migranata u Evropu.

Sijarto je ocenio da će švercovanje ljudi i podrška organizacija civilnog društva "koje su umešane u švercovanje ljudi" pokrenuti nove talase migranata ka Evropi.

On je dodao da bi novi migrantski talas bio dobar izgovor da se ponovo pokrene pitanje raspodele migranata bazirane na kvotama.

Zemlje EU koje žele da rasporede migrante između sebe "igraju se vatrom", rekao je Sijarto i dodao da oni dovode u opasnost evropejstvo, budućnost, kulturu i identitet Evrope.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Malton Dibra

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...