Najnovije vesti

ALBANAC KOME JE AMPUTIRANA NOGA PREPOZNAO SEBE NA PAKLI CIGARA: Šokirao se jer nikada nije dao dozvolu za to! (FOTO)
Foto: Profimedia

šok u francuskoj

ALBANAC KOME JE AMPUTIRANA NOGA PREPOZNAO SEBE NA PAKLI CIGARA: Šokirao se jer nikada nije dao dozvolu za to! (FOTO)

Planeta
17:04h

Šezdesetogodišnji Albanac koji živi u istočnoj Francuskoj kaže da je bio zaprepašćen kada je video sliku svoje amputirane noge kao upozorenje na paklicama cigareta, upotrebljenu bez njegove dozvole.

Slika je stavljena na paklice cigareta u EU uz poruku "pušenje vam zagušuje arterije". Međutim Albanac koji živi u Mecu u Francuskoj rekao je da je izgubio nogu kao posledica napada u Albaniji 1997. godine, prenosi Bi-Bi-Si (BBC).

Njegov advokat rekao je da će kontaktirati Evropsku komisiju da vidi kako dogodilo da se ta slika tako uporebi.

Njegov sin je otrkio sliku na kojoj su bile prepoznatljive opekotine i ožiljci kada je kupio paklu cigareta u Luksemburgu prošle godine, prenose francuski mediji. On je doneo paklicu svojoj porodici i otac je potvrdio da je to zaista snimak njegove noge.

On je rekao da nikad nije prihvatio da se koristi ta njegova slika i da veruje da je snimljena kada je otišao u lokalnu bolnicu da vidi da li može da mu se namesti veštačka noga.

Advokat je pisao bolnici da sazna kako je došlo do toga da se upotrebi ta slika, a obratio se i Evropskoj komisiji pošto je ona odgovorna za raspodelu takvih slika na svim paklicama cigareta u EU.

Advokat je rekao da Evropska komisija obično koristi slike iz baze podataka koje su proverene i objavljene sa dozvolom prikazane osobe.

Kurir.rs / Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja