NAJGORE MASOVNO UBISTVO U POSLEDNJE DVE DECENIJE: Zapalio ljude u japanskom studiju jer je sumnjao u plagijat!  U požaru stradale 33 osobe , a desetine povređene!
Foto: printscreen YT

horor u japanu

NAJGORE MASOVNO UBISTVO U POSLEDNJE DVE DECENIJE: Zapalio ljude u japanskom studiju jer je sumnjao u plagijat! U požaru stradale 33 osobe , a desetine povređene!

Planeta -

Šindži Aoba (41) osumnjičen da je zapalio poznati studio za animaciju u Kjotu u Japanu, vikao je da je njegov roman plagiran.

Svedok koji je video muškarca rekao je da je osumnjičeni bio neuračunjljiv, ljut i vikao je kako su ga iskopirali. On je pre nego što je polio ulaz u sedište Kjoto animacije benzinom i zapalio oko 10.30 sati u četvrtak vikao "umrite".

Poginulo je 33 ljudi i 10 je u kritičnom stanju. Vatrogasci su pronašli najveći broj žrtava na poslednjem spratu trospratne zgrade, uključujući i one koji su se onesvestili na stepenicama koje vode na krov. Dva tela pronađena su na prvom spratu, 11 na drugom i 20 na trećem spratu.

Okupljeni građani su položili cveće ispred kordona policije koji se nalazi oko spaljenog studija. Ovo je najgore masovno ubistvo koje je zadesilo Japan u poslednjih 18 godina

.

Osumnjičeni koji je takođe povređen rekao je policiji da je polio "tečnost nalik benzinu", a policija je pronašla i noževe na mestu događaja. Ovo je najsmrtonosniji ovakav slučaj od požara 2001. godine u kojem je poginulo 44 osobe u zabavnom okrugu Kabukičo u Tokiju.

Kurir.rs/tanjug

Foto printscreen YT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja