Najnovije vesti

CEO SVET GLEDA U IRAN, A TRAMP SE BAVI POZNATIM REPEROM: Evo zašto je američki predsednik zvao švedskog premijera i kakve veze ima ASAP Roki sa tim
Foto: Profimedia, AP/Manuel Balce Ceneta

zaštita državljana

CEO SVET GLEDA U IRAN, A TRAMP SE BAVI POZNATIM REPEROM: Evo zašto je američki predsednik zvao švedskog premijera i kakve veze ima ASAP Roki sa tim

Planeta

Dok su oči sveta uprte u Iran i rastuće tenzije, američki predsednik Donald Tramp se intenzivno bavi slučajem repera ASAP Rokija koji je zatvoren u Švedskoj.
 

"Upravo sam imao jako dobar telefonski razgovor sa švedskim premijerom Stefanom Lofvenom koji mi je obećao da će se prema američkom državljaninu ASAP Rokiju odnositi fer. Ja sam ga, takođe, ubedio da ASAP neće pobeći i lično sam se zalagao za njegovu kauciju, ili alternativu...Naši timovi će nastaviti da razgovaraju i dogovorili smo se da ponovo razgovaramo u predstojećih 48 sati!", poručio je Tramp na Tviteru.


Kako je ranije pisao Si-En-En (CNN), prva dama SAD Melanija Tramp i poznati reper Kanje Vest zatražili su od Trampa da se umeša u Rokijev slučaj, što je američki predsednik kasnije obelodanio na Tviteru.

U trenutku dok su iz Persijskog zaliva stizale vesti da je iranska Revolucionarna garda zaplenila britanski brod, Tramp je na Tviteru napisao: "Upravo sam razgovarao sa Kanje Vestom o zatvaranju njegovog prijatelja ASAP Rokija. Pozvaću veoma talentovanog premijera Švedske da vidimo šta možemo da uradimo da pomognemo ASAP Rokiju. Mnogo ljudi bi volelo da se ovo brzo reši!", napisao je Tramp.

 

Kanje Vest je, inače, jedan od retkih poznatih ličnosti, afroamerikanaca, koja podržava Trampa.

 

Roki je uhapšen u Švedskoj početkom jula ove godine zbog incidenta koji se dogodio nakon koncerta u Stokholmu 30. juna. Reper i njegova pratnja navodno su prebili, išutirali i isekli jednog muškarca razbijenim flašama.
Sudije su procenile da bi ASAP Roki mogao da pobegde iz Švedske, te mu je izrečena mera pritvora dok istraga traje.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Profimedia, AP/Manuel Balce Ceneta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...