IRAN OBJAVIO SNIMAK MORNARA SA ZAPLENJENOG TANKERA: Piju kafu, kuvaju i obavljaju zadatke! Niko se prema njima ne ponaša neprijateljski! (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/Ruptly

svi su dobro

IRAN OBJAVIO SNIMAK MORNARA SA ZAPLENJENOG TANKERA: Piju kafu, kuvaju i obavljaju zadatke! Niko se prema njima ne ponaša neprijateljski! (VIDEO)

Planeta -

Iranska državna televizija objavila je video-snimak posade zaplenjenog britanskog naftnog tankera "Stena Impero" na kojem se može videti da su mornari dobrog zdravlja i da čak obavljaju rutinske zadatke.

U jednom kadru na snimku se može videti kako posada koju čini 23 mornara iz Indije, Latonije, Rusije i Filipina razgovara sa muškarcem za kojeg se pretpostavlja da je iranski zvaničnik. Iako se možda čini da su mornari nervozni, očigledno je da okruženje nije neprijateljski nastrojeno.

Na drugom kadru se vidi kako posada razgovara uz kafu. Video takođe prikazuje članove posade koji obavljaju rutinske zadatke, od nadgledanja opreme do kuvanja u brodskoj kuhinji.

Podsetimo, u petak je tanker koji plovi pod zastavom Velike Britanije u Ormuskom moreuzu zarobio Korpus čuvara Islamske revolucije u Iranu, nakon što je on navodno prekršio međunarodna pravila.

Velika Britanija je osudila taj potez, nazvavši ga "neprihvatljivim". Napad je došao usred britansko-iranskih tenzija, koje su eskalirale nakon što je Velika Britanija zauzela iranski supertanker blizu Gibraltara.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen/Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track